0 0
Jajka Faszerowane na Dwa Sposoby

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Jajka Faszerowane na Dwa Sposoby

  • Prosty

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Jajka Faszerowane na dwa sposoby.

Pasty można przygotować wcześniej i trzymać w lodówce przykryte folią spożywczą. Jajka faszerujemy i dekorujemy na niedługo przed podaniem, żeby farsz nie zaczął obsychać.

Polecam.

 

Jajka Faszerowane Awokado z Wędzonym Łososiem

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 2 plastry wędzonego łososia
  • 1/2 dojrzałego awokado
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 gałązki koperku
  • Sól i świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania jajek faszerowanych:

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Przekroić na pół.
Wyjąć delikatnie żółtka z białek, białka odłożyć.

Awokado rozgnieść widelcem, wymieszać z sokiem z cytryny.
Żółtko rozgnieść widelcem.

W miseczce połączyć, awokado, żółtka, jogurt grecki, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.

Białka napełnić farszem, na górze położyć kawałek plastra wędzonego łososia i małą gałązkę koperku.

 

 

 

Jajka Faszerowane – Bazyliowe 

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 czubata łyżeczka majonezu (u mnie Kielecki)
  • 1 czubata łyżeczka jogurtu greckiego
  • Sól i świeżo mielony pieprz
  • 7-8 listków bazylii bardzo drobno posiekanych

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Przekroić na pół.
Wyjąć delikatnie żółtka z białek, białka odłożyć.

W miseczce rozgnieść żółtka widelcem, doprawić solą i pieprzem, dodać majone, grecki jogurt i posiekaną bazylię i dokładnie wymieszać.
Pastą z żółtek napełnić białka, pasty powinno odrobinę wystawać z białka.

Przybrać małymi listkami bazylii przed samym podaniem.

Smacznego.

<<Jajka faszerowane podawane na ciepło>>
<<Aksamitna babka drożdżowa>>
<<Babka marmurkowa>>

 

 

 

 

(Visited 3 119 times, 1 visits today)

Dorota

previous
Indyk Faszerowany Żurawinami
next
Buchty Drożdżowe – Pampuchy – kluski na parze
previous
Indyk Faszerowany Żurawinami
next
Buchty Drożdżowe – Pampuchy – kluski na parze

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here