Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Zupa jest delikatna z dużą ilością pieczarek.
Ja bardzo lubię pieczarkową zabielaną czystą śmietaną, ale równie smaczna jest czysta bez żadnych dodatków.
Polecam na zimowe obiady, ale ta zupa doskonała jest o każdej porze roku.
Przepisy na ZUPY
Zupa Pieczarkowa
Składniki:
300 gr kurczaka (podudzia)
1 duży pęczek włoszczyzny
1/2 pęczka natki pietruszki
4-5 średnich ziemniaków
250 gr pieczarek
1 łyżka masła lub oliwy do podsmażenia pieczarek
Sól
6 ziaren czarnego pieprzu
3-4 litry wody
Zobacz Kuchnia Doroty TV
Steps
1 Done | Natkę pietruszki dokładnie umyć, związać nicią. |
2 Done | W międzyczasie obrać warzywa, umyć i pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki pokroić nieco grubiej niż pozostałe warzywa, włożyć do osobnej miski, zalać zimną wodą, odstawić. |
3 Done | Do garnka z gotującym się mięsem wrzucić pokrojone warzywa (bez ziemniaków), zagotować, przykryć, zmniejszyć płomień i gotować ok. 20 min. |
4 Done |
10 komentarzy Ukryj
Mniam! Robię bardzo podobnie 🙂
Zrobiłam i jest super !
A można dodać np makaron zamiast ziemniaków?
Myślę, że można chociaż uprzedzam, nigdy nie próbowałam.
Ugotowała z tego przepisu pycha 🙂
Po pierwsze nie z ziemniakami tylko z makaronem łazankowym i bez marchewki. Po drugie ze śmietaną, czyli zabielaną. Ja przynajmniej tak to robię. 🙂
A ja lubie z ziemniakami i marchewka i wlasnie zabieram sie za gotowanie.
Dziękuje za przepis, dziś robiła, dodałam cebulki.
Super, cebulka zawsze w zupie się sprawdza 🙂
Na pewno spróbuję pani przepisu