Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Bardzo klasyczny, zimowy przepis na Roladę z Boczku. Taką wędlinę robiła lata temu moja mama. Zwijany boczek podany na ciemnym chlebie z odrobiną chrzanu jest dla mnie wspomnieniem dzieciństwa i chociaż głownie jadł takie przysmaki mój tato, to zawsze robię go na święta, bo tradycyjnie musi znaleźć się na moim stole.
Polecam 🙂
Boczek Rolowany
Składniki:
Ok. 1 kg boczku surowego (możliwie cienkiego i w dużym kawałku)
2-3 łyżeczki soli
2 łyżeczki pieprzu czarnego
2 łyżki papryki słodkiej
2 łyżeczki papryki ostrej
2 łyżki majeranku
1 duża cebula
2 łyżki wody
Steps
1 Done | Sposób przygotowania: |
2 Done | |
3 Done | Cebulę pokroić w grube plastry. |
4 Done |