Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Zapomnij o skomplikowanych przepisach i trudnych eksperymentach kulinarnych!
Dziś przygotuj coś, co rozpływa się w ustach i wzbudza zachwyt już od pierwszego kęsa. Zachęcam Cię do upieczenia niezwykle, łatwego w wykonaniu i absolutnie pysznego ciasta maślanego. To nie tylko deser, to kawałek czystej przyjemności, który zaskoczy cię swoją prostotą i smakiem, o pięknym aromacie pomarańczy i cytryny.
To ciasto ma w sobie coś magicznego – jest jednocześnie puszyste, i wilgotne. Wyobraź sobie piękny cytrusowy aromatyczny zapach unoszący się po kuchni, który sam w sobie wzbudza apetyt. Dlaczego miałbyś czekać na okazję, skoro możesz teraz stworzyć to niebiańskie dzieło?
Wystarczy kilka prostych kroków, byś mógł rozkoszować się doskonałym smakiem własnoręcznie przygotowanego ciasta maślanego. Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności kulinarnych ani skomplikowanych gadżetów. Ta przepyszna gratka jest na wyciągnięcie ręki, a jej przygotowanie to czysta przyjemność. Zaskocz siebie i swoich bliskich niepowtarzalnym doświadczeniem smakowym, które wzbudzi zachwyt i podziw.
Dlatego, jeśli marzysz o czymś, co w magiczny sposób połączy łatwość z niezapomnianym smakiem, nie czekaj dłużej! Przygotuj się na kulinarne doznania i zanurz się w krainie aromatu masła, która skradnie twoje serce od pierwszego kęsa. To ciasto maślane nadaje się na deser, ale i na podwieczorek. Można podać je codziennie, ale i od święta, to naprawdę ciasto idealne, jest tak łatwe do upieczenia że udaje się zawsze. Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności, lub długiego doświadczenia, to ciasto upiecze nawet dziecko.
Nie przejmuj się jeśli nie posiadasz miksera, ciasto można przygotować korzystając wyłącznie z kuchennej rózgi.
Przepisy na łatwe i szybkie ciasta
Ciasto Bardzo Czekoladowe
Ciasto Waniliowe – łatwe i szybkie
Puchatek – Szybkie ciasto z owocami
Ciasto Maślane
Składniki:
-
220 g masła miękkiego
-
180 g cukru
-
cukier wanilinowy
-
4 jajka
-
200 g mąki pszennej tortowej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
skórka otarta z 1 cytryny i 1 pomarańczy
Steps
1
Done
|
Sposób przygotowania:Masło miksuję z cukrem i cukrem wanilinowym na wysokich obrotach przez kilka minut. Następnie dodaję pojedynczo całe jajka, po każdym miksuję krótko. Ścieram skórkę z pomarańczy i cytryny, dodaję do masła z cukrem. |
2
Done
|
Mąkę i proszek łączę i przesiewam do masy maślanej. Mieszam do połączenia składników. Foremkę smaruję masłem i oprószam mąką. |
3
Done
|
Piekarnik rozgrzewam do 175 st.C. z termoobiegiemDo gorącego piekarnika wstawiam ciasto. Wyjmuję upieczone i odstawiam na kuchenną kratkę do wystudzenia. |
4
Done
|