Podawana na ciemnym pieczywie lub w lekko ciepłej grzance.
Z dodatkami lub bez, tak jak lubicie najbardziej.
Pastę można przechowywać w szklanym naczyniu w lodówce do 2 dni.

SKŁADNIKI
- 3 duże Jajka
- 1/2 pęczka szczypiorku
- szczypta soli i pieprzu
- 2 łyżeczki majonezu
- 1 łyżeczka jogurtu greckiego
przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo (np. ok. 7 min od momentu zagotowania się wody, na małym ogniu pod przykryciem)
Szczypiorek myjemy, siekamy drobno.
Majonez łączymy z jogurtem, dokładnie mieszamy.
Ugotowane jajka, obieramy i dokładnie rozdrabniamy przy pomocy widelca, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy jogurt z majonezem, mieszamy.
Na koniec wrzucamy szczypiorek i ponownie dokładnie mieszamy.
Pasta jest gotowa, teraz tylko od nas zależy, co jeszcze położymy na kanapkę.
Ja proponuję, kanapki z pastą, plastrem wędzonego łososia i kiełkami rzodkiewki.
4 komentarze
Ale pyszna musi by 😉
Ja naprawdę bardzo ją lubię 🙂
mmm… smaki dzieciństwa 🙂
Właśnie, właśnie, dla mnie również 🙂