Pasta jajeczna

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

3 duże Jajka
1/2 pęczka szczypiorku
szczypta soli i pieprzu
2 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka jogurtu greckiego

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna, najprostsza na świecie, ale  kilka dodatków sprawi, że śniadanie stanie się prawdziwą ucztą.

  • Średni

Składniki

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

 

Podawana na ciemnym pieczywie lub w lekko ciepłej grzance. Z dodatkami lub bez, tak jak lubicie najbardziej.

Pastę można przechowywać w szklanym naczyniu w lodówce do 2 dni.

 

Pasta jajeczna łatwa i szybka 

 

 

 

 

(Visited 107 times, 2 visits today)

Steps

1
Done

Jajka gotujemy na twardo (np. ok. 7 min od momentu zagotowania się wody, na małym ogniu pod przykryciem)
Szczypiorek myjemy, siekamy drobno.
Majonez łączymy z jogurtem, dokładnie mieszamy.

2
Done

Ugotowane jajka, obieramy i dokładnie rozdrabniamy przy pomocy widelca, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy jogurt z majonezem, mieszamy.
Na koniec wrzucamy szczypiorek i ponownie dokładnie mieszamy.

3
Done

Pasta jest gotowa, teraz  tylko od nas zależy, co jeszcze położymy na kanapkę.
Ja proponuję, kanapki z pastą, plastrem wędzonego łososia i kiełkami rzodkiewki.

Dorota

previous
Ciasto z budyniem i gruszkami
next
Pleśniak
previous
Ciasto z budyniem i gruszkami
next
Pleśniak

4 komentarze Ukryj

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię