Składniki
- 3 duże Jajka
- 1/2 pęczka szczypiorku
- szczypta soli i pieprzu
- 2 łyżeczki majonezu
- 1 łyżeczka jogurtu greckiego
Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Podawana na ciemnym pieczywie lub w lekko ciepłej grzance. Z dodatkami lub bez, tak jak lubicie najbardziej.
Pastę można przechowywać w szklanym naczyniu w lodówce do 2 dni.
Steps
1 Done | Jajka gotujemy na twardo (np. ok. 7 min od momentu zagotowania się wody, na małym ogniu pod przykryciem) |
2 Done | Ugotowane jajka, obieramy i dokładnie rozdrabniamy przy pomocy widelca, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy jogurt z majonezem, mieszamy. |
3 Done | Pasta jest gotowa, teraz tylko od nas zależy, co jeszcze położymy na kanapkę. |
4 Done |
4 komentarze Ukryj
Ale pyszna musi by 😉
Ja naprawdę bardzo ją lubię 🙂
mmm… smaki dzieciństwa 🙂
Właśnie, właśnie, dla mnie również 🙂