Warzywa pieczone z rozmarynem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Warzywa pieczone z rozmarynem

    Jak to zrobiłam, krok po kroku:

    Share

    Najprościej jak można, ale za to pysznie i zdrowo. Ilości zależą od Was 🙂

    pieczone-warzywa

     

     

    Warzywa pieczone z rozmarynem

    Składniki:

    • Marchewka
    • Pietruszka
    • Seler
    • 1/4 szklanki oliwy z oliwek (lub więcej)
    • 3-4 łyżeczki suszonego rozmarynu

    Sposób przygotowania:

    1. Piekarnik rozgrzać do 180 oC.
    2. Olej wlać do naczynia, dodać rozmaryn i dokładnie wymieszać, odstawić.
    3. Warzywa obrać, umyć i pokroić na 4 części (wzdłuż).
    4. Poukładać w naczyniu żaroodpornym, polać rozmarynowym olejem, rękami wymieszać aby warzywa dokładnie pokryły się przyprawą.
    5. Piec przez ok. 20-30 min, do momentu, kiedy widelec będzie lekko wchodził w marchewkę.

    Podajemy na ciepło lub zimno jako dodatek do mięs, lub np. z sosem jogurtowo czosnkowym.

    Smacznego!!!

    warzywa-pieczone-z-rozmarynem
    (Visited 2 426 times, 1 visits today)

    Dorota

    Kotlety Mielone z Kurczaka
    previous
    Kotlety mielone z kurczaka
    Ciasto Drożdżowe z owocami
    next
    Ciasto drożdżowe z owocami
    Kotlety Mielone z Kurczaka
    previous
    Kotlety mielone z kurczaka
    Ciasto Drożdżowe z owocami
    next
    Ciasto drożdżowe z owocami

    5 komentarzy Ukryj

    Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

    Translate »