• Home
  • Ciastka
  • Trufle Czekoladowe – Domowe Czekoladki – przepis z filmem
0 0
Trufle Czekoladowe – Domowe Czekoladki – przepis z filmem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Trufle Czekoladowe – Domowe Czekoladki – przepis z filmem

  • Prosty

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Trufle czekoladowe to przepyszne domowe czekoladki, które zrobicie w 10 min.

Polecam 🙂

 


Trufle Czekoladowe

Trufle Czekoladowe

Składniki:

240 g mleka skondensowanego (słodzonego)

80 g kakao

80 g bakali (suszonej żurawiny, orzechów laskowych, migdałów)

+ ok. 30 g żurawiny i orzechów i kakao do oprószenia

(Visited 3 021 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Sposób przygotowania:

Mleko podgrzać, powinno być gorące, ale nie może się zagotować. W czasie podgrzewania mieszać bo łatwo się przypala.
Bakalie zmiksować lub posiekać drobno. U mnie po 20 g żurawiny, orzechów i migdałów, ale można użyć innych ulubionych owoców.

Do mleka partiami przesiewać kakao, mieszać dokładnie. Wsypać bakalie i ponownie bardzo dokładnie wymieszać. Powinna powstać bardzo gęsta i klejąca masa.

2
Done

Foremkę wyłożyć folią spożywczą, wielkość i kształt foremki zależy od Was, u mnie kamionkowa keksówka 21x13 cm.

Masą wylepić foremkę bardzo dokładnie, na wierzch położyć pozostałe nieposiekane bakalie. Zakryć szczelnie folią.
Wstawić do lodówki na minimum 2 godz, można zostawić na całą noc.

Wyjąć truflę z lodówki, zdjąć folię, pokroić na kawałki, oprószyć kakao lub cukrem pudrem.

Smacznego :)

3
Done

Dorota

Placek Osetyński
previous
Pieróg Osetyński – przepis z filmem
Ciasto z Truskawkami
next
Ciasto z Truskawkami – Pyszne i Łatwe – przepis z filmem
Placek Osetyński
previous
Pieróg Osetyński – przepis z filmem
Ciasto z Truskawkami
next
Ciasto z Truskawkami – Pyszne i Łatwe – przepis z filmem

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »