0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/wofchnid/domains/kuchniadoroty.pl/public_html/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Tosty drożdżowe na śniadanie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Tosty drożdżowe na śniadanie

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Co zrobić z pysznym, ale suchym już kawałkiem drożdżowego ciasta?

Może właśnie takie tosty. Poprawiają humor, kiedy wiosna płata niemiłego figla i od rana, zamiast śpiewu ptaków, słychać krople bębniące o parapet.

Z nadzieją na lepszą pogodę, polecam to pyszne śniadanie 🙂

 

TOSTY ŚNIADANIOWE

Składniki dla 2 osób:

  • 4 cienkie kawałki ciasta drożdżowego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka (3,2%)
  • 1 łyżka masła
  • 4 truskawki

Sposób przygotowania:

Ciasto kroimy w cienkie plastry.

Jajko ,,rozkłócamy” i mieszamy z mlekiem, najlepiej w głębokim talerzu.

Na patelni rozgrzewamy masło na średnim ogniu.

Do masy jajeczną-mlecznej wkładamy kawałki cista, obracamy dwukrotnie, aby wchłonęło płyn. Od razu układamy na patelni i smażymy do zrumienienia każdej ze stron.

Od razu podajemy.

Można przybrać truskawkami, delikatnie polać miodem lub syropem klonowym, ale jak dla mnie, tosty z ciasta są wystarczająco słodkie.

 

(Visited 326 times, 1 visits today)

Dorota

previous
Grillowany Kurczak Jerk
next
Śniadanie na zdrowie
previous
Grillowany Kurczak Jerk
next
Śniadanie na zdrowie

4 komentarze Ukryj

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię