Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Na dobry początek pracowitego dnia, polecam zdrowe i bardzo lekkie śniadanie. Dla naprawdę dbających o zdrowie jako dodatek polecam szklankę soku owocowego lub niegazowanej wody 🙂
Kanapki twarożkowo – owocowe
Składniki:
- 3 kromki chrupkiego pieczywa (u mnie żytnie Wasa)
- Po kilaka cieniusieńkich plasterków: ananasa, mandarynki i owocu kiwi
- łyżka miodu (opcjonalnie)
- 3 łyżki twarożku śmietankowego (u mnie Almette)
Sposób przygotowania:
Ananasa i mandarynkę kroimy ostrym nożem na cieniutkie plasterki. Owoc kiwi obieramy i kroimy w nieco grubsze plastry .
Kromki smarujemy twarożkiem a na nim układamy owoce.
Jeśli lubicie, kiwi można polać odrobiną miodu.
Smacznego:)

(Visited 384 times, 1 visits today)
9 komentarzy Ukryj
Piękne!
Akurat chlebki Wasa to nie mają zbyt wiele wspólnego zdrowiem, no ale cóż…
piękne kolory
Kolorowo i smacznie 🙂
tak kolorowo, że ma się ochotę ugryźć.
Też uważam, że lepiej zjeść mniej smacznego chleba, ale poczyć smak, niż torturować się ” płytą wiórową”, czyli chrupkim pieczywem. Niezależnie jakiego producneta. Pozdrawiamy Tapenda
Ja jem to chrupkie pieczywo bo bardzo mi smakuje, umartwić się nie znoszę, szczególnie jedzeniem. Taki chrupki chleb z twarożkiem i owocami, jest naprawdę pyszny:)
Ależ piękne śniadanie!! Te kolory!! Obłęd!
Cudnie wygląda 🙂
Ja czasem jem i chrupkie chociaż wolę prawdziwy żytni chlebek na zakwasie. Ale ma dużo kalorii więcej, więc czasem można trochę przyoszczędzić – wtedy jem albo takie chrupkie pieczywo albo wafle ryżowe 🙂
te kanapeczki wyglądają przepięknie :)) tak lekko i smakowicie :))