0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/wofchnid/domains/kuchniadoroty.pl/public_html/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Tilapia Pieczona z Masłem Pietruszkowo-Bazyliowym

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Tilapia Pieczona z Masłem Pietruszkowo-Bazyliowym

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Tilapia w maśle ziołowym, czyli pomysł na szybki, letni obiad. Ryba jest bardzo smaczna i lekka. Uważajcie bo ma trochę ości.

Rybę możemy przygotować dzień wcześniej, obłożyć masłem i tak przechowywać w lodówce a później jedynie błyskawicznie upiec.

Ja podaję Tilapię z lekką sałatką z ogórka i rzodkiewki, pasuje do ryby znakomicie.

U nas w domu lubimy ryby dobrze podpieczone, ale jeśli wolicie nieco mniej zrumienioną to wystarczy piec ją jedynie 20 min, bez dodatkowego opiekania. Na pewno będzie upieczona,
ale jednocześnie nie tak zrumieniona jak moja.

Polecam 🙂

 

ryba, ryba przepis, ryba pieczona, ryba pieczona przepis, ryby ryby przepis, pstrąg, pstrąg pieczony, pstrąg pieczony przepis, dieta, ryba lekka, pstrąg pieczony kwestia smaku, pstrąg pieczony kwestia smaku przepis, kwestia smaku, kwestia smaku przepisy, tilapia, tilapia pieczona

 

Tilapia pieczona z pietruszkowo-bazyliowym masłem

Składniki:

  • 300 gr filetów z Tilapii 
  • sok z cytryny

 Masło bazyliowo pietruszkowe:

  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka drobno posiekanej świeżej bazylii
  • ½ łyżeczki soli morskiej

 Sposób przygotowania:

Masło:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, odstawić (można przechowywać w lodówce do czasu przygotowania ryby)

Ryba:

Rybę umyć, osuszyć.

Filety ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skórą do spodu. Na każdym kawałku położyć ok. 1 łyżeczki masła. Naczynie przykryć folią aluminiową.

Piekarnik rozgrzać do 200 st.C.

 Wstawić rybę do gorącego piekarnika i piec przez 20 min (pod przykryciem z folii).

Po 20 min, zdjąć folię, zmniejszyć grzanie do 170 st.C. i piec jeszcze 10 min.

Podawać gorącą, skropioną lekko sokiem z cytryny, z dodatkiem surówki z ogórka i rzodkiewki.

Smacznego 🙂

 

  • ryba, ryba przepis, ryba pieczona, ryba pieczona przepis, ryby ryby przepis, pstrąg, pstrąg pieczony, pstrąg pieczony przepis, dieta, ryba lekka, pstrąg pieczony kwestia smaku, pstrąg pieczony kwestia smaku przepis, kwestia smaku, kwestia smaku przepisy, tilapia, tilapia pieczona
  • Tilapia Pieczona
  • ryba, ryba przepis, ryba pieczona, ryba pieczona przepis, ryby ryby przepis, pstrąg, pstrąg pieczony, pstrąg pieczony przepis, dieta, ryba lekka, pstrąg pieczony kwestia smaku, pstrąg pieczony kwestia smaku przepis, kwestia smaku, kwestia smaku przepisy, tilapia, tilapia pieczona

 

Więcej przepisów na dania z ryb znajdziecie tutaj:

Łosoś Pieczony

 

 

 

(Visited 2 148 times, 1 visits today)

Dorota

Knedle z Mięsem
previous
Kluski Śląskie Nadziewane – przepis z filmem
Rogaliki Kruche
next
Rogaliki Orzechowe – przepis z filmem
Knedle z Mięsem
previous
Kluski Śląskie Nadziewane – przepis z filmem
Rogaliki Kruche
next
Rogaliki Orzechowe – przepis z filmem

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię