Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Klasyczny, łatwy i szybki obiad.
Na każdą porę roku, makaron z sosem mięsno-pomidorowym. Ja lubię bardzo i często robię na obiad.
Sos po całkowitym wystudzeniu można zamrozić.
Smacznego 🙂
Spaghetti z Sosem Mięsno-Pomidorowym
Składniki:
- 1 kg mięsa mielonego (najlepiej z szynki)
- 1 ząbek czosnku
- olej do smażenia
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka papryki mielonej ostrej
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- pół szklanki przecieru pomidorowego
- 1 puszka pomidorów krojonych (400g)
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- makaron spaghetti lub inny ulubiony
Steps
1 Done | Sposób przygotowania:Na dużej głębokiej patelni lub w garnku rozgrzać olej. |
2 Done | Do mięsa wlać pomidory z puszki i przecier, doprawić cukrem i ziołami prowansalskimi, dokładnie wymieszać. |
3 Done | W międzyczasie ugotować makaron. |
4 Done |