• Home
  • Banany
  • Śniadanie Błyskawiczne – Jogurt Grecki z Karmelizowanymi Bananami
Śniadanie Błyskawiczne – Jogurt Grecki z Karmelizowanymi Bananami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Śniadanie Błyskawiczne – Jogurt Grecki z Karmelizowanymi Bananami

Błyskawiczny przepis na naprawdę pyszne śniadanie. Miseczka jogurtu greckiego z karmelizowanymi, cynamonowymi bananami i chrupiącymi płatkami migdałów. Banany można jeść z jogurtem, plackami lub domową granolą. Są pyszne i pięknie pachną, chociaż smak cynamonu nie jest tu bardzo intensywny.

Karmelizowane banany można przechowywać w plastikowym pojemniku w lodówce do 3 dni.

  • Średni

Składniki

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

 

 

 

Banany Karmelizowane

 

 

(Visited 32 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Cynamon i cukier wymieszać razem.

Na patelni rozgrzać sok z cytryny, wsypać do niego cukier z cynamonem, wymieszać i na średnim ogniu gotować 2–3 min do chwili, kiedy całość lekko zgęstnieje.

Banany obrać i pokroić w średniej grubości plastry.

2
Done

Na gotujący się sos cynamonowy ułożyć banany, gotować przez 2 min, następnie przekręcić na drugą stronę i gotować jeszcze 2–3 min. Banany powinny zmięknąć, a syrop cynamonowy zgęstnieć.

Do miseczek włożyć porcję jogurtu na wierzch położyć porcję gorących bananów i posypać całość płatkami migdałów.

3
Done

Na suchej patelni zrumienić płatki migdałowe.

Dorota

Sałata Cezar z Kurczakiem z Grilla
previous
Sałata Cezar z Kurczakiem z Grilla i Ziołowymi Grzankami
next
Placuszki z serka ricotta
Sałata Cezar z Kurczakiem z Grilla
previous
Sałata Cezar z Kurczakiem z Grilla i Ziołowymi Grzankami
next
Placuszki z serka ricotta

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię