Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Moje ulubione śledzie w sosie z musztardą francuską gruboziarnistą. Zawsze czekam na nie z niecierpliwością i jem nie tylko w Wigiliię, ale również przez kolejne dni świąt, a nawet w nowy rok.
Polecam bo to naprawdę pyszna wersja śledzi. Przygotujcie je 1-2 dni przed podaniem i pozwólcie dobrze się ,,przegryźć” w lodówce 🙂
Śledzie Francuskie w Sosie Musztardowym
Składniki
• 400 g śledzi w oleju typu matias
• 2 duże cebule czerwone
• 2 łyżki majonezu „Kieleckiego”
• 2 łyżki jogurtu greckiego
• 1 łyżka musztardy francuskiej gruboziarnistej
• pieprz świeżo mielony
Steps
1 Done | Sposób przygotowania:Śledzie opłukać, osuszyć i pokroić w niewielkie kawałki. |
2 Done | Musztardę, jogurt i majonez wymieszać razem, |
3 Done | W szklanym naczyniu wymieszać dokładnie śledzie, sos i cebulę. Odstawić na min. 1 dzień w chłodne miejsce. |
4 Done |