Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Sangria – klasyczny hiszpański poncz z czerwonego wina i owoców.
U mnie w dwóch wersjach, tej dla każdego i tej klasycznej tylko dla dorosłych.
Owoce jakich użyjemy do Sangrii zależą tak naprawdę od nas, można dodać pokrojone w kostkę jabłka, brzoskwinie, mandarynki, itp. Ja zrobiłam napój z owocami które miałam i które lubię najbardziej.
Zawsze po przygotowaniu Sangrii odstawcie ją na trochę w chłodne miejsce, niech ma czas aby smaki sobą przeszły, wtedy poncz jest najsmaczniejszy.
Sangrię podajemy w dzbanku lub specjalnej, dużej misie do ponczu.
Polecam i życzę Wam smacznego ☀️ ☀️☀️
Sangria Virgin
Składniki na 2 l. dzbanek
1,5 l. soku z czarnej porzeczki
1 duża pomarańcza
ok. 200 g świeżych truskawek
1 średnia cytryna lub limonka
2 garści świeżych listków mięty
kostki lodu
Sangria
1, 5 l czerwonego wina (półwytrawnego, półsłodkiego)
1 duża pomarańcza
ok. 200 g świeżych truskawek
1 średnia cytryna lub limonka
2 garści świeżych listków mięty
Przepisy na Drinki i Napoje
Steps
1 Done | |
2 Done | |
3 Done |