Sangria – na 2 sposoby

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Sangria – na 2 sposoby

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Sangria – klasyczny hiszpański poncz z czerwonego wina i owoców.
U mnie w dwóch wersjach, tej dla każdego i tej klasycznej tylko dla dorosłych.

Owoce jakich użyjemy do Sangrii zależą tak naprawdę od nas, można dodać pokrojone w kostkę jabłka, brzoskwinie, mandarynki, itp.  Ja zrobiłam napój z owocami które miałam i które lubię najbardziej.

Zawsze po przygotowaniu Sangrii odstawcie ją na trochę w chłodne miejsce, niech ma czas aby smaki sobą przeszły, wtedy poncz jest najsmaczniejszy.

Sangrię podajemy w dzbanku lub specjalnej, dużej misie do ponczu.

Polecam i życzę Wam smacznego ☀️ ☀️☀️

 

 

 

 

Sangria Virgin

Składniki na 2 l. dzbanek

  • 1,5 l. soku z czarnej porzeczki

  • 1 duża pomarańcza

  • ok. 200 g świeżych truskawek

  • 1 średnia cytryna lub limonka

  • 2 garści świeżych listków mięty

  • kostki lodu

 

 

 

Sangria

 

 

Sangria

  • 1, 5 l czerwonego wina (półwytrawnego, półsłodkiego)

  • 1 duża pomarańcza

  • ok. 200 g świeżych truskawek

  • 1 średnia cytryna lub limonka

  • 2 garści świeżych listków mięty

 

 

Przepisy na Drinki i Napoje 

(Visited 1 294 times, 3 visits today)

Steps

1
Done

Wszystkie owoce myję.
Następnie pomarańczę i cytrynę kroję w średniej grubości plasterki. Truskawki na pół, lub na 4 części.
Listki mięty obrywam z gałązek.

2
Done

Wszytskie owoce wrzucam do dużego dzbanka lub misy do pączu, delikatnie mieszam.
Zostawiam na 10 min.

Następnie zalewam sokiem porzeczkowym lub czerwonym winem.
Delikatnie mieszam.

Na 15 -30 min odstawiam w chłodne miejsce.

Podaję schłodzoną Sangrię w niewielkich szklaneczkach.

3
Done

Do wersji Virgin dodaję kostki lodu, do wersji z winem nie jest to konieczne.

Przechowuję w lodówce.

Dorota

Ciasto Kruche z Rabarbarem
previous
Ciasto z Rabarbarem i Bezą – film
Burger
next
Burger z Karmelizowaną Cebulą i Sałatka Ziemniaczana
Ciasto Kruche z Rabarbarem
previous
Ciasto z Rabarbarem i Bezą – film
Burger
next
Burger z Karmelizowaną Cebulą i Sałatka Ziemniaczana

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »