Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Przepis na rozgrzewający i pyszny napój, herbatę imbirową z pigwą i miodem. Doskonały sposób na przeziębienie i wzmocnienie. Herbata Imbirowa podawana z miętą i miodem jest nie tylko zdrowa, ale i pyszna dlatego gorąco polecam ją na nadchodzące chłodne jesienno–zimowe wieczory.
Smacznego 🙂

Herbata Imbirowa z Pigwą
Składniki dla 2 osób:
- ok. 5 cm świeżego imbiru
- 2 duże pigwy lub 1 owoc pigwowca
- 2 łyżeczki miodu maturalnego
- kilka listków mięty (opcjonalnie)
Sposób przygotowania herbaty imbirowej z pigwą:
Wodę zagotować.
Imbir obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki.
Pigwy umyć, przekroić na pół i usunąć gniazda i pestki. Pokroić w cienkie plasterki.
Do szklanek włożyć po połowie składników, zalać wrzątkiem, przykryć szklanki talerzykami
i odstawić na 5 min, żeby napój naciągnął.
Do każdej szklanki włożyć po łyżeczce miodu.
Pić herbatę gorącą z listkiem mięty. Smacznego i na zdrowie 🙂
