0 0
Puree z Batatów

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Puree z Batatów

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Kiedy mam dosyć ziemniaków, makaronu i kaszy staram się wykombinować coś ciekawego z batatów. Prawie zawsze mam w domu jednego lub dwa. Czasami robię frytki pieczone, czasami chipsy, a ostatnio bardzo lubimy puree z batatów. To nie takie zwykłe gniecione bataty, mają pyszne dodatki i dlatego nie są mdłe.

Polecam, spróbujcie, smakują szczególnie jesienią.

 

Puree z Batatów

Puree z Batatów

Składaniki:

  • ok. 500 g batatów
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz
(Visited 160 times, 7 visits today)

Steps

1
Done

Sposób Przygotowania:

Bataty obrać, pokroić na duże kostki, ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Odcedzić.

2
Done

Do ugotowanych batatów dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pieprz i bardzo dokładnie rozgnieść, ubić tłuczkiem do ziemniaków.
Na koniec dodać jogurt, dokładnie mieszać.
Pasują na gorące jako dodatek do mięs.
Smacznego :)

Dorota

previous
Kruche Ciasteczka z Czekoladą – pyszne
Kurczak w Sosie Pieczarkowym
next
Polędwiczki z Kurczaka w Sosie Pieczarkowym
previous
Kruche Ciasteczka z Czekoladą – pyszne
Kurczak w Sosie Pieczarkowym
next
Polędwiczki z Kurczaka w Sosie Pieczarkowym

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię