Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Kiedy mam dosyć ziemniaków, makaronu i kaszy staram się wykombinować coś ciekawego z batatów. Prawie zawsze mam w domu jednego lub dwa. Czasami robię frytki pieczone, czasami chipsy, a ostatnio bardzo lubimy puree z batatów. To nie takie zwykłe gniecione bataty, mają pyszne dodatki i dlatego nie są mdłe.
Polecam, spróbujcie, smakują szczególnie jesienią.
Puree z Batatów
Składaniki:
- ok. 500 g batatów
- 3 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka soli
- pieprz
(Visited 5 199 times, 1 visits today)
Steps
1
Done
|
Sposób Przygotowania:Bataty obrać, pokroić na duże kostki, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. |
2
Done
|