Składniki
- 1 Jajkarozmiar L
- 2 łyżki Mąka
- 1/4 szklanki Jagody
- Olej lub masło klarowane do smażenia
Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Delikatne placuszki biszkoptowe z dodatkiem sezonowych owoców. Jagody można zastąpić porzeczkami lub malinami.
Polecam, dzieci je uwielbiają 🙂
Steps
1 Done 2 | Oddzielić biało od żółtka. |
2 Done 5 | Białko ubić z łyżeczką cukru na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodać żółtko, dokładnie zmiksować przez chwilę. |
3 Done 10 | Na patelni rozgrzać olej lub masło klarowane, kłaść łyżką porcję ciasta w niewielkiej odległości, placki nieco rosną, smażyć do zrumienienia na średnim ogniu z dwóch stron. |
4 Done 5 |
8 komentarzy Ukryj
Cudownie się prezentują te placuszki! *.*
Świetny przepis!
Martha dziękuję, placuszki są naprawdę super 🙂
Wyglądają pysznie i bardzo lekko 😉
Dziękuję i cieszę się, że widać tę ich biszkoptową lekkość 🙂
Dorotko pysznie wyglądają, aż mam ochotę sięgnąć po talerz placuszków, i na pewno skorzystam z przepisu 🙂
Asiu, dziękuję i naprawdę polecam, to są ulubione placuszki mojego synka. Mąż też je uwielbia, ale dla niego taka porcja to trochę za mało 🙂
Cudne! Doskonały posiłek o tej porze roku! 🙂
Przepis dodaję do akcji
Pozdrawiam 😉
Jejuu, jak smakowicie wyglądają!