Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Idealny letni deser. Robi się go dosłownie 15 min, a potem tylko pieczenie, ale już jeść możemy ciepłe owoce pod kruszonką. Dla miłośników lodów, można podać deser z dodatkiem kulki śmietankowych, lub innych ulubionych. Ja nie kocham lodów, więc jem owoce bez żadnych dodatków, uważam, że w tej wersji są przepyszne. Moja rodzina koniecznie musi dostać lody, które od ciepłego deseru lekko się topią i smakują podobno cudownie.
Polecam i życzę Wam smacznego :
Owoce pod Kruszonką z Musli
Składniki:
Owoce:
- ok 200 g śliwek różnych
- ok. 150 g borówek lub malin lub mieszanych
- ok. 200 g brzoskwiń, nektarynek
Kruszonka:
- 100 g zimnego masła
- 2/3 szklanki brązowego cukru
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka musli śniadaniowego (u mnie z przewagą płatków owsianych i dodatkiem owoców suszonych)
- 1 łyżka skórki otarta z cytryny
ponadto:
- ulubione lody do podania jeśli lubimy
- kilka listków świeżej mięty
(Visited 1 573 times, 3 visits today)
Steps
1
Done
|
Przygotwanie Kruszonki |
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
Podawać lekko ciepłe z kulką ulubionych lodów, ale nie jest to konieczne bo owoce z kruszonką i bez tego dodatku są przepyszne. |
5
Done
|