Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Pierogi są pyszne, delikatne i miękkie ciasto można napełnić jagodami, borówkami lub innymi ulubionymi owocami.
Moje pierogi zrobione są ze świeżych jagód.
Pierogi z Jagodami
Składniki dla 2 osób:
150 g mąki pszennej
2/3 wrzątku
2 łyżeczki masła
1/4 łyżeczki soli
ok. 500 g jagód lub drobnych borówek amerykańskich
ponadto do wyboru:
śmietana + cukier na słodką śmietanę
2 łyżki roztopionego masła
cukier puder do oprószenia
Przepisy na PIEROGI
Steps
1 Done | przygotowanie ciasta na pierogiW misie miksera lub misce umieścić mąkę i sól, wymieszać. |
2 Done | Jagody lub borówki umyć, zostawić żeby odciekły, dobrze, żeby były możliwie suche. |
3 Done | Ciasto odkryć. Blat lub stolnicę podsypać odrobiną mąki. |
4 Done | W wysokim i szerokim garnku gotujemy wodę, powinno jej być ok 3/4 garnka. Do dajemy 2 łyżeczki soli i 1 łyżkę cukru. |
5 Done |
2 komentarze Ukryj
Uwielbiam pierogi, zwłaszcza z jagodami.
Pierwszy raz pierogi robiłam z tobą oglądając twój kanał na yt. Nie dość że udane to jeszcze przepyszne z tym dodatkiem masła! Dziękuję!