Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Indyk pieczony to świetne danie na każdą okazję. Mięso pieczone w rękawie jest soczyste i delikatne. Doskonale sprawdzi się na codzienny rodzinny obiad, ale również na świąteczną wieczerzę.
Na dodatek podajemy pieczone ziemniaki, kluski kładzione lub kopytka.
Jedno z najłatwiejszych, a jednocześnie najsmaczniejszych dań jakie robię. Bardzo polecam, tak upieczone mięso smakuje wszystkim, małym i dorosłym.
Smacznego 🙂
Przepisy na dania z Indyka
Pieczeń z Piersi Indyka
Składniki:
-
ok. 1 kg. piersi indyka
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu
-
1 łyżka słodkiej papryki
-
1 łyżeczka ostrej papryki
-
1 łyżka majeranku
-
1 ząbek czosnku
-
olej do smażenia
-
2 łyżki masła
-
1/4 szklanki wody
Filmy z przepisami na Obiad
Steps
1
Done
|
Sposób przygotowania:Mięso umyć, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Odłożyć. |
2
Done
|
Przygotowanie mieszanki przypraw:W szklanej misce połączyć sól, pieprz, paprykę słodką i ostrą, czosnek, dokładnie wymieszać. |
3
Done
|
Na dużej patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim indyka ze wszystkich stron. |
4
Done
|