0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/wofchnid/domains/kuchniadoroty.pl/public_html/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Pieczarki Faszerowane

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Pieczarki Faszerowane

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Bardzo łatwy i szybki pomysł na przystawkę lub ciepłą przekąskę. Pieczarki faszerowane można przygotować i przechowywać w lodówce, a upiec przed samym podaniem.

Do faszerowanych pieczarek doskonale będzie pasować rukola skropiona oliwą i świeża bagietka. Polecam danie jest proste, ale naprawdę pyszne 🙂

 Więcej pomysłów na przystawki znajdziecie tutaj (klik)

 

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_image id=”16529″ size=”full” link_type=”custom_url” link=”#” target=”false” align=”left” margin=”none,25,none,none”]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_text]

Pieczarki Faszerowane

Składniki:

  • ok. 400 g pieczarek (u mnie specjalne duże, przeznaczone do faszerowania)
  • 1 kulka mozzarelli (220 g)
  • ok. 0,5 szklanki  suszonych pomidorów
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
ponadto:
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1-2 łyżki roztopionego masła
  • sól morska

Sposób przygotowania pieczarek faszerowanych:

Piekarnik rozgrzać do 200 st.C.

Pieczarki obrać ze skóry, ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Masło i czosnek przeciśnięty przez praskę rozpuścić, dodać natkę pietruszki, wymieszać.

Pieczarki w środku posmarować masłem z czosnkiem.

Mozzarellę i pomidory pokroić w kostkę.  Napełnić nimi pieczarki, na wierzch położyć odrobinę bułki wymieszanej z masłem. Naczynie przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika i piec
30 min. Po 20 min, zdjąć folię, żeby pieczarki ładnie się przyrumieniły.

Wyjąć z piekarnika, posypać posiekaną pietruszką i solą morską. Podawać.

Smacznego 🙂

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_image id=”16530″ size=”full” link_type=”custom_url” link=”#” target=”false” align=”left” margin=”50,none,50,50″]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_text]

Pieczarki obrać ze skóry, ułożyć w żaroodpornym naczyniu.

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_image id=”16531″ size=”full” link_type=”custom_url” link=”#” target=”false” align=”left” margin=”50,none,50,50″]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_text]

Pieczarki w środku posmarować masłem z czosnkiem.

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_image id=”16532″ size=”full” link_type=”custom_url” link=”#” target=”false” align=”left” margin=”50,none,50,50″]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_text]

Mozzarellę i pomidory pokroić w kostkę.  Napełnić nimi pieczarki

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_image id=”16534″ size=”full” link_type=”custom_url” link=”#” target=”false” align=”left” margin=”50,none,50,50″]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_text]

Na wierzch położyć odrobinę bułki wymieszanej z masłem

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_image id=”16535″ size=”full” link_type=”custom_url” link=”#” target=”false” align=”left” margin=”50,none,50,50″]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_text]

Wstawić do piekarnika i piec 30 min.
Po 20 min, zdjąć folię, żeby pieczarki ładnie się przyrumieniły.

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_row_inner]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_image_slider ids=”16537,16538,16539″ animation=”fade” smooth_height=”false” slideshow=”true” slideshow_speed=”3″ animation_speed=”600″ control_nav=”true” margin=”50,none,none,none”]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[mp_row_inner]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_text]

[/mp_text]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_text]

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]

 

Więcej pomysłów na przystawki i przekąski szukajcie tutaj:

Paszteciki z Pieczarkami

 

 

 

(Visited 4 405 times, 6 visits today)

Dorota

Szarlotka
previous
Szarlotka Na Mące Pełnoziarnistej – pyszna
Weekendowe Menu
next
Weekendowe Menu cz.18 – Przyszła Jesień
Szarlotka
previous
Szarlotka Na Mące Pełnoziarnistej – pyszna
Weekendowe Menu
next
Weekendowe Menu cz.18 – Przyszła Jesień

Jeden komentarz Ukryj

Czy zdaje sobie Pani sprawę jak pyszne są te etapy, reeeewelacja!!!
Sałatka mi nie wyszła, ale zrobię ja po swojemu następnym…
Bardzo dziękuję
MS

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię