Łosoś w marynacie Pięć Smaków

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Łosoś w marynacie Pięć Smaków

    Jak to zrobiłam, krok po kroku:

    Share

    Przepis jest bardzo prosty i szybki. Pochodzi z programu Jamiego Olivera ,,30 min Jamiego”.

    Łosoś w pięciu smakach
    • 500 g filetu z łososia ze skórą (bez łuski, dokładnie oczyszczonego)
    • 1 łyżeczka przyprawy chińskiej pięć smaków 
    • sól
    • pieprz 
    • 1 łyżka masła 
    • olej 

    Przygotowanie:
    1. Filet z łososia myjemy, wycieramy
    2. Nacinamy od strony skóry na głębokość kilku milimetrów
    3. solimy, posypujemy pieprzem i przyprawą pięć smaków, lekko wklepujemy przyprawy z obu stron ryby 
    4. odstawiamy na 1h w chłodne miejsce (niekoniecznie)
    5. Rozgrzewamy na patelni olej i masło, smażymy łososia z dwóch stron przez ok. 15 min 

    (Visited 142 times, 1 visits today)

    Dorota

    previous
    Ciastka a’la florentynki
    next
    Muffinki na dwa sposoby
    previous
    Ciastka a’la florentynki
    next
    Muffinki na dwa sposoby

    Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię