Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Błyskawiczna przekąska do wina, piwa lub po prostu do pogryzania.
Do przygotowania paluchów z ciasta francuskiego można użyć każdego rodzaju sera, ja polecam Cheddar, ale zwykły polski ser żółty też można tu wykorzystać.
Paluchy można przechowywać przez kilka dni, należy je bardzo dokładnie wystudzić, a następnie schować do szczelnego pojemnika, lub torebki strunowej.
POlecam i życzę Wam smacznego 🙂
Składniki na małą porcję (ok. 8-10 szt)
1 opakowanie ciasta francuskiego
ok. 1 szklanki startego na tarce cheddar-a
Steps
1 Done | Sposób przygotowania:Ser zetrzeć na grubych oczkach tarki do warzyw. |
2 Done | Ciasto francuskie (jeśli mrożone rozmrozić) rozwinąć. Jedną połowę ciasta posypać serem. Tyle ile lubimy, ale za dużo. |
3 Done | |
4 Done | Piekarnik rozgrzewam do 190 st.C. z termoobiegiemPaluchy piekę w gorącym piekarniku przez ok. 20 min, do ładnego zrumienienia. Wyjmuję, studzę na kuchennej kratce. Podaję jako dodatek do wina, piwa lub jako domową przekąskę. Smacznego :) |
5 Done |