• Home
  • Filmy
  • Ostre Skrzydełka – Hot Wings – przepis z filmem
0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/wofchnid/domains/kuchniadoroty.pl/public_html/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Ostre Skrzydełka – Hot Wings – przepis z filmem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Ostre Skrzydełka – Hot Wings – przepis z filmem

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Najlepszy domowy Fast Food jaki jedliśmy.

Przepis na ostre skrzydełka zupełnie jak z KFC. Pyszne, ostre i chrupiące.

Polecam dla kibiców sportowych i miłośników ogrodowych przyjęć. Skrzydełka można przygotować również na grillu.  Pyszne i bardzo łatwe do zrobienia.

Polecam 🙂

 

 

Skrzydełka z KFC

Ostre Skrzydełka – Hot Wings

Składniki:

  • ok. 1 kg. skrzydełek kurzych (ok. 10 szt.)

na marynatę:

  • 1 szklanka maślanki
  • 1 łyżka soli
  • 1,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka ostrej papryki
  • 1 jajko
  • ok. 1 szklanki mąki
  • ok. 2 szklanek oleju do smażenia
(Visited 577 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Sposób przygotowania:

Skrzydełka umyć. Podzielić na trzy części, dwie większe zostawić, najmniejszą końcówkę wyrzucić.

2
Done

Przygotowanie marynaty:

W dużej misce umieścić maślankę, sól, pieprz, paprykę, jajko. Dokładnie wymieszać.

Do miski wrzucić kurczaki, dokładnie wymieszać, aby każdy kawałek pokrył się marynatą.
Odstawić w chłodne miejsce na min. 1 godz., ale można również zostawić w chłodzie na całą noc.

3
Done

Przygotować miskę i wsypać do niej mąkę.

W mące obtaczać każdy kawałek kurczaka, nie otrząsać nadmiaru. Im więcej mąki tym skrzydełka będą bardziej chrupiące.
Na głębokiej patelni rozgrzać olej (powinno być go dużo, ok. 2 szkl.). każde skrzydełko obsmażyć na dużym ogniu z obu stron.

Kawałki przekładać z patelni na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

4
Done

Piekarnik rozgrzać do 175 st.C. z termoobiegiem.

Kurczaka piec ok. 30 min., do zrumienienia.

Podawać z dodatkiem sosów np. ketchupu lub innych ulubionych.

Smacznego :)

5
Done

Dorota

Sernik na Zimno
previous
Sernik na Zimno – 3-kolorowy – przepis z filmem
Chałka Przepis
next
Chałka Drożdżowa z Kruszonką – przepis z filmem
Sernik na Zimno
previous
Sernik na Zimno – 3-kolorowy – przepis z filmem
Chałka Przepis
next
Chałka Drożdżowa z Kruszonką – przepis z filmem

2 komentarze Ukryj

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię