• Home
  • Ciastka
  • Najlepsze Ciastka z Czekoladowymi Kropelkami – film jak je zrobić
0 0
Najlepsze Ciastka z Czekoladowymi Kropelkami – film jak je zrobić

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Najlepsze Ciastka z Czekoladowymi Kropelkami – film jak je zrobić

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Pyszne i bardzo łatwe do zrobienia ciastka z czekoladowymi kropelkami. Od kilku dni codziennie piekę dużą porcję i rozdaję każdemu, kto nas odwiedza.

Aby ciasteczka były idealne dobrze jest użyć do ich przygotowania maleńkich czekoladowych kropelek. Najlepiej kupić je w sklepach internetowych bo ja nie znalazłam kropelek w żadnym z okolicznych sklepów i dopiero kupiłam je w Chocodami. Moje ciastka składają się z kropelek białej i deserowej czekolady, ale można użyć tylko jednego ich rodzaju.

Ciastka można przechowywać do 4 dni po całkowitym wystudzeniu w szczelnym pojemniku lub puszce, jeśli oczywiście gdziekolwiek przetrwają tak długo 🙂

Bardzo polecam, są pyszne.

 

Przepisy z filmem na Słodkości 

 

Ciastka z Czekoladą
Pyszne i bardzo łatwe do zrobienia ciasteczka z czekoladą. Najlepsze ciastka jakie upiekłam, znikają błyskawicznie. Ukochane przez dzieci i dorosłych.

Najlepsze Ciastka z Czekoladą

Składniki:

  • 170 g miękkiego masła

  • 2/3 szklanki cukru

  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego

  • 2 jajka (M)

  • 2 szklanki mąki pszennej

  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

  • 1/2 łyżeczki soli

  • 1 i 1/4 szklanki kropelek czekoladowych ( u mnie 1 szk. czekoladowych i 1/4 szk. z białej czekolady)

 

 

Przepisy na Ciastka i Ciasteczka 

 

Sposób przygotowania ciastek z czekoladą:

Piekarnik rozgrzać do 175 st.C. z termoobiegiem.

Mąkę, mąkę ziemniaczaną, sodę i sól połączyć razem wymieszać. Odstawić.

Masło, cukier i cukier wanilinowy zmiksować na wysokich obrotach na puszystą masę.
Pojedynczo dodawać jajka cały czas miksując. Następnie wsypać mąkę, zmiksować do połączenia składników, a na koniec wsypać kropelki czekoladowe, zmiksować do wymieszania składników.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

Wariant 1 kiedy lubimy kruche ciastka.

Przy pomocy łyżki do lodów lub zwykłej łyżki układać kulki ciasta na blasze (zachować odstępy
bo ciastka rosną w trakcie pieczenia). Łyżką zanurzoną w wodzie lekko spłaszczać ciastka.

Wstawić do gorącego piekarnika i piec 10-11 min. do zrumienienia. Studzić na kuchennej kratce.

Wariant 2 jeśli lubimy ciastka kruche na zewnątrz a miękkie w środku,

Nakładamy łyżką ciastka na blachę i już ich nie spłaszczamy.  Wstawić do piekarnika
piec 13-15 min. Studzić na kuchennej kratce.

Smacznego 🙂

  • Ciasteczka Czekoladowe
  • Ciastka z Czekoladą
  • Ciasteczka z Czekoladą

Przepis na pyszne, kruche Ciasteczka znajdziecie tutaj:Kruche Ciasteczka Przepis

Przepis na pyszne Kruche Ciasteczka Mandarynkowe znajdziecie tutaj: 

Kruche Ciasteczka

(Visited 8 120 times, 1 visits today)

Dorota

Kotlety Schabowe
previous
Kotlety z Kurczaka – Sznycelki z Polędwiczek Kurczaka
Ciasto z Kakao
next
Przepis na Babkę Marmurkową Cytrynowo-Pomarańczową
Kotlety Schabowe
previous
Kotlety z Kurczaka – Sznycelki z Polędwiczek Kurczaka
Ciasto z Kakao
next
Przepis na Babkę Marmurkową Cytrynowo-Pomarańczową

7 komentarzy Ukryj

Robię już chyba pp raz 50-ty 🙂
Pyszne, zawsze wychodzą. Szybko znikają.
Ja daje pokrojoną gorzka i mleczna czekoladę.
Szczerze polecam

Bardzo się cieszę, bo to również nasze ulubione ciastka. Robi się je bardzo łatwo, a są pyszne 🙂 Pozdrawiam 😀

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »