0 0
Makaron z Cukinii – błyskawiczny

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Makaron z Cukinii – błyskawiczny

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Makaron warzywny to od pewnego czasu bardzo popularne danie. Robi się go niezwykle szybko, 10 min wystarczy i możemy siadać do stołu.

makaron z cukinii jem najczęściej jako samodzielne danie z dużą ilością sałatki z pomidorów. Natomiast moje chłopaki jedzą go już jako dodatek np. do mięsa, lub sosów, doskonale zastępuje makaron pszenny, jest sycący i bardzo pożywny, a jednocześnie lekki. Makaron można przygotować na oliwie i zrezygnować z masła, ja jednak uwielbiam smażyć go na maśle czosnkowym.

Polecam, to prawdziwy hit sezonu letnie w mojej kuchni 🙂

 

Makaron warzywny

Makaron z Cukinii

Składniki dla 2 osób:

  • 2 duże cukinie

  • 2 łyżki masła klarowanego lub masła czosnkowego

  • 1 łyżka oleju

  • sól

 

(Visited 7 313 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Cukinię umyć, osuszyć. Zetrzeć w specjalnej temperówce do warzyw.

2
Done

Na dużej patelni rozgrzać masło i olej, wrzucić cukinię, zamieszać. Smażyć na dużym płomieniu bez przykrycia często mieszając.
Wystarczy 6-7 min, lub do chwili, kiedy sok puszczony przez cukinię całkowicie wyparuje.
Na koniec cukinię solimy, mieszamy i podajemy.

3
Done

Podajemy na ciepło z dodatkiem sałatki z pomidorów.

4
Done

Dorota

Jagodzianki
previous
Jagodzianki – Ciastka z Jagodami i Serem
Serowiec na zimno
next
Tęczowy Sernik na Zimno – film
Jagodzianki
previous
Jagodzianki – Ciastka z Jagodami i Serem
Serowiec na zimno
next
Tęczowy Sernik na Zimno – film

Jeden komentarz Ukryj

Przepyszne to jest. zdrowe i lekkie. podałam z lekkim sosem z pomidorów i papryki, plus parmigiano regano na wierzch.

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »