Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Makaron warzywny to od pewnego czasu bardzo popularne danie. Robi się go niezwykle szybko, 10 min wystarczy i możemy siadać do stołu.
makaron z cukinii jem najczęściej jako samodzielne danie z dużą ilością sałatki z pomidorów. Natomiast moje chłopaki jedzą go już jako dodatek np. do mięsa, lub sosów, doskonale zastępuje makaron pszenny, jest sycący i bardzo pożywny, a jednocześnie lekki. Makaron można przygotować na oliwie i zrezygnować z masła, ja jednak uwielbiam smażyć go na maśle czosnkowym.
Polecam, to prawdziwy hit sezonu letnie w mojej kuchni 🙂
Makaron z Cukinii
Składniki dla 2 osób:
2 duże cukinie
2 łyżki masła klarowanego lub masła czosnkowego
1 łyżka oleju
sól
Steps
1 Done | Cukinię umyć, osuszyć. Zetrzeć w specjalnej temperówce do warzyw. |
2 Done | Na dużej patelni rozgrzać masło i olej, wrzucić cukinię, zamieszać. Smażyć na dużym płomieniu bez przykrycia często mieszając. |
3 Done | Podajemy na ciepło z dodatkiem sałatki z pomidorów. |
4 Done |
Jeden komentarz Ukryj
Przepyszne to jest. zdrowe i lekkie. podałam z lekkim sosem z pomidorów i papryki, plus parmigiano regano na wierzch.