Składniki
- 3 duże czerwone papryki
- 3 cebule
- 500 g kiełbasy
- 400 g puszka pomidorów w kawałkach
- 1,5 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
- olej
Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Możemy przygotować je w większej ilości i zamrozić, żeby w chwili, kiedy nie będziemy chcieli gotować, mieć zapas takiej pysznej i rozgrzewającej potrawy.
Polecam:)
Steps
1 Done | Paprykę umyć, przekroić na kół, oczyścić. Pokroić w średniej wielkości kawałki. |
2 Done | Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, wrzucić kiełbasę i obsmażyć do zrumienienia (chyba, że kiełbasa jest tłusta, wtedy nie używać dodatkowego tłuszczu). |
3 Done | W garnku rozgrzać 2-3 łyżki oleju, na małym ogniu, żeby nie przypalić, podsmażyć przyprawy, do momentu kiedy poczujemy intensywny zapach papryki. |
4 Done |
5 komentarzy Ukryj
Wygląda pysznie.
Kiedyś tego nie lubiłam ale od pewnego czasu uwielbiam 🙂 Dzięki za przepis!
bardzo lubię leczo zimą dobrze rozgrzewa, najlepsze jest z kiełbaską:)
bardzo fajnie wyszedł filmik,prosta szybka i smaczna potrawa bardzo apetycznie podane:)Pozdrawiam
Samo oglądanie zdjęć już rozgrzewa 🙂 Bardzo lubię leczo, dodaje jeszcze chorizo, pozdrawiam! 🙂