0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/wofchnid/domains/kuchniadoroty.pl/public_html/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Kurczak Pieczony w Musztardzie Gruboziarnistej – film jak go zrobić

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Kurczak Pieczony w Musztardzie Gruboziarnistej – film jak go zrobić

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

 

Przepis na błyskawiczny obiad. Kurczak Pieczony w marynacie z musztardy gruboziarnistej. Doskonały przepis na szybkie danie, łatwe i pyszne. Polecam zawsze się udaje.

 

Pieczony Kurczak w Marynacie

Kurczak Pieczony w Musztardzie

Składniki:
  • ok. 600 g.  kurczaka najlepsze będą podudzia

na marynatę:

  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
  • 1 łyżka musztardy gruboziarnistej
  • ok. 1/4 szklanki oliwy z oliwek (wystarczy nieco mniej)

Sposób przygotowania kurczaka:

Kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.

Przygotować marynatę, wszystkie składniki marynaty połączyć i dokładnie wymieszać w misce. Kurczaka obtoczyć dokładnie w marynacie. Zostawić w misce, którą przykryć folią spożywczą. Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 h, ale można też zostawić na noc w lodówce.

Piekarnik rozgrzać do 180 st. C z termoobiegiem.

Kurczaka przełożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć folią aluminiową.
Piec kurczaka 30 min, pod przykryciem, następnie odkryć, polać sosem i bez przykrycia wstawić na kolejne 15 min do piekarnika.
Upieczonego kurczaka wyjąć i podawać.

Smacznego 🙂

  • Kurczak Pieczony w Musztardzie
  • Kurczak Pieczony w Marynacie
  • Kurczak Pieczony

 

Więcej przepisów na dania OBIADOWE znajdziecie tutaj: 

Kurczak Duszony

 

 

 

 

 

(Visited 137 times, 1 visits today)

Dorota

previous
Wołowina po mongolsku bardzo aromatyczna
next
Batoniki czekoladowo-kokosowe bez pieczenia
previous
Wołowina po mongolsku bardzo aromatyczna
next
Batoniki czekoladowo-kokosowe bez pieczenia

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię