0 0
Kurczak Pieczony w Marynacie Miodowej

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Kurczak Pieczony w Marynacie Miodowej

  • Prosty

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Kurczak pieczony w miodowej marynacie – szybki, prosty i przepyszny przepis na domowy obiad, który zadowoli całą rodzinę! Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak przygotować smaczne jedzenie w mgnieniu oka, nie wydając przy tym fortuny? Otóż, oto odpowiedź – kurczak w miodowej marynacie!

Kurczaka można zostawić w lodówce na całą noc, a następnego dnia jedynie upiec. Tak przygotowane mięso jest doskonałe z dodatkiem ryżu, ziemniaków puree lub kopytek

Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności kulinarnych ani drogich składników, aby stworzyć ten pyszny posiłek. Wystarczy kilka prostych kroków, a w efekcie otrzymasz soczystego kurczaka, delikatnie karmelizującego się w słodko-pikantnej marynacie.

 

Miodowy Kurczak Pieczony

 

Ten przepis to nie tylko sposób na szybki i smaczny obiad, ale także idealne rozwiązanie dla zabieganych rodzin. Kurczak w miodowej marynacie świetnie się przechowuje i można go łatwo odgrzać, co sprawia, że jest to doskonały pomysł na posiłek na kolejny dzień.

Gotowanie w domu ma wiele zalet – nie tylko możesz kontrolować jakość składników, ale także masz możliwość dostosowania smaków do swoich preferencji. Kurczak w miodowej marynacie to idealna propozycja dla tych, którzy szukają inspiracji na zdrowe, domowe jedzenie, które jednocześnie smakuje wybornie.

Tak więc nie czekaj dłużej – wypróbuj ten prosty przepis na obiad dla całej rodziny i odkryj, jak łatwo i przyjemnie można przygotować smaczne, zdrowe jedzenie, które zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy!

Polecam spróbujcie, a jest duża szansa, że będzie to Wasze ulubione danie.

 

 

Kurczak w Marynacie Miodowej

 

 

Kurczak Pieczony w Marynacie Miodowej

Składniki:
  • 1 kg udźców z kurczaka

  • 2 łyżki majeranku

  • 2 łyżki masła

na marynatę miodową:

  • 1 łyżeczka soli

  • 1 łyżeczka pieprzu

  • 1 łyżka papryki słodkiej

  • 1 łyżeczka papryki ostrej

  • 1,5 łyżki miodu płynnego

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • 1 duży ząbek czosnku

 

 

 

Przepisy na dania z KURCZAKA 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczaka umyć i osuszyć w ręczniku papierowym.

Przygotwać marynatę miodową.

W misce połączyć przyprawy, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszać.

Powstałą pastą natrzeć kawałki kurczaka. Ułożyć w naczyniu, przykryć folią spożywczą i odstawić na 2-3 godz lub na całą noc w chłodne miejsce.

Piekarnik rozgrzać do 180 st.C z termoobiegiem. 

Przygotować rękaw do pieczenia.
Kawałki kurczaka oprószyć majerankiem, włożyć do rękawa, dodać masło. rękaw szczelnie zamknąć, ponacinać maleńkie dziurki ok. 5-6, żeby w trakcie pieczenia gorące powietrze mogło się powoli wydostawać i rękaw nie pękł.

Rękaw z kurczakiem położyć na blasze do pieczenia wstawić do gorącego piekarnika.
Piec ok. 50 min, następnie po wyłączeniu zostawić na 5 min w zamkniętym piekarniku. 

Wyjąć, rozciąć rękaw, odlać sos do sosjerki. Kurczaka podawać polanego sosem.

Smacznego 🙂

  • Kurczak w Marynacie Miodowej
  • danie z kurczaka z filmem, kurczak pieczony, kurczak, przepisy na kurczaka, kurczak, przepis na kurczaka, kurczak przepis, kurczak przepisy, pomysły na obiad, przepisy, kurczak duszony, kurczak duszony przepisy , kurczak pieczony, obiady domowe, szybki obiad, obiad szybki przepis, kurczak, przepis na kurczaka, kurczak przepis, kurczak przepisy, pomysły na obiad, przepisy, kurczak duszony, kurczak duszony przepisy , kurczak pieczony, obiady domowe, szybki obiad, obiad szybki przepis

 

Więcej przepisów na dania z KURCZAKA znajdziecie tutaj:

Roladki z Kurczaka

 

 

 

(Visited 28 678 times, 1 visits today)

Dorota

previous
Bakłażan Faszerowany
next
Placki z Cukinii
previous
Bakłażan Faszerowany
next
Placki z Cukinii

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »