0 0
Kotlety mielone z łososia z kaparami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Kotlety mielone z łososia z kaparami

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Kotlety mielone z łososia z dodatkiem kaparów i zieleniny.

Niezwykle proste i szybkie do zrobienia, razem ze smażeniem ok. 30 min. Miłośnikom ryb powinny bardzo smakować. Idealne danie na upały kiedy mamy ochotę na coś lekkiego.

Można podać je z sałatą na lekki lunch lub włożyć do bułki z dodatkiem np. sosu koperkowego i będziemy mieli pysznego, domowego fishburgera 🙂

Polecam.

 

Pulpeciki Z Łososia

Kotlety Mielone z Łososia

Składniki na kotlety:

  • ok. 400 g filetu z łososia 
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej 
  • 1 łyżka kaparów
  • 1/2 pęczka natki pietruszki 
  • 1/2 pęczka koperku 
  • Sól i pieprz
  • ok. 2 łyżek mąki do obtoczenia kotletów
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania kotletów z łososia:

Rybę umyć, odciąć skórę, pokroić na kawałki.

Łososia, kapary, natkę i koperek włożyć do malaksera lub maszynki do mielenia mięsa, dokładnie zmielić na jednolitą masę.
Przełożyć do miski. Dodać jajko, bułkę tartą, sól i pieprz, wyrobić jednolitą masę.

Wilgotnymi rękami formować niewielkie kotleciki, obtaczać w mące (cieniutką warstwą).

Na patelni rozgrzać ok. 2-3 łyżek oleju, układać kotleciki i na dużym ogniu zrumienić z jednej strony, przewrócić na drugą.
Zmniejszyć płomień do minimum i smażyć pod przykryciem przez 13 – 15 min.

Podawać gorące.

 

 

Kotlety Mielone z Łososia

(Visited 1 337 times, 1 visits today)

Dorota

previous
Muffiny czekoladowo bananowe
next
Mazurek Wielkanocny Bakaliowy
previous
Muffiny czekoladowo bananowe
next
Mazurek Wielkanocny Bakaliowy

Jeden komentarz Ukryj

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »