Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Gęsty i sycący koktajl z warzyw i owoców, duża dawka witamin. Koktajl powstaje dzięki zmiksowaniu całych składników, a nie tylko z ich soku. Dzięki miksowaniu koktajl jest dość gęsty, ale można rozcieńczyć go poprzez dodanie większej niż podana w przepisie ilość soku pomarańczowego. najlepiej jeśli sok z pomarańczy wyciśniecie samodzielnie, ale ten
ze sklepu oczywiście również sprawdzi się w koktajlu.
Napój najlepiej jest wypić od razu, lub przechowywać w lodówce w szklanym dzbanku. Z podanych składników wyjdzie spora porcja dla dwóch osób, wystarczy na solidne drugie śniadanie.
Smacznego i na zdrowie 🙂

Czerwony Koktajl
Składniki dla 2 osób:
1 średni burak
1 duża marchewka najlepiej Karotka
2 dojrzałe gruszki (u mnie Konferencja)
1 – 1,5 szklanki soku z pomarańczy
Sposób przygotowania:
Buraka, marchewkę i gruszki obrać, pokroić na niewielkie kawałki.
Wszystkie składniki włożyć do malaksera, wlać sok pomarańczowy i zmiksować na bardzo dokładnie. W trakcie miksowania można dolać więcej soku.
Powstanie dość gęsty, sycący koktajl, który można rozcieńczać przez dodanie większej ilości siku pomarańczowego.
Smacznego 🙂
Więcej przepisów na koktajle znajdziecie tutaj: