Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Pyszny i rozgrzewający koktajl kawowo-owocowy. Koktajl jest pyszny na ciepło, ale i na zimno jest bardzo smaczny. Robię go w największe mrozy, bo to nie tylko gorący napój,
ale i duża dawka witamin. Do koktajlu dodaję pokrojone banany i owoc Kaki, który ostatnio jest naszym ulubionym owocem. Dzięki temu, że do przygotowania koktajlu używam kawy Inki, możemy go pić o każdej porze dla, a ponadto jest dokonały dla dzieci.
Dla mojego synka na koktajlu robię niewielką piramidę z bitej śmietany, ale i bez tego dodatku jest pyszny.
Polecam i trzymajcie się ciepło 🙂

Rozgrzewający koktajl kawowo-bananowy
z owocem kaki
Sposób przygotowania koktajlu:
- 1 szklanka mleka (2%)
- 2-3 łyżeczki kawy Inki
- 1 średni banan
- 1 średni owoc Kaki
- 1 łyżeczka miodu
- bita śmietana (opcjonalnie)
Sposób przygotowania koktajlu:
Mleko zagotować w małym garnuszku (uważać żeby nie wykipiało).
Z banana i kaki obrać skórkę, pokroić w kostkę. Odstawić.
Do kubka wsypać kawę Inkę, jeśli lubimy intensywniejszy smak kawy wsypać 3 łyżeczki, jeśli słabszy wystarczą 2 łyżeczki. Kawę zalać gorącym mlekiem i dokładnie wymieszać. Dodać miód i mieszać
do całkowitego rozpuszczenia.
Do dzbanka blendera włożyć pokrojone owoce i wlać gorącą kawę, zmiksować bardzo dokładnie.
Wlać koktajl do wysokiej szklanki, jeśli lubicie można wierzch ozdobić bitą śmietaną, ale i bez tego koktajl jest pyszny.
Smacznego 🙂


