Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Zapraszam na Kluski Śląskie, pyszne, lekkie i puszyste.
A do klusek co kto lubi, sos mięsny gulasz, sos grzybowy, albo po prostu zrumieniona cebulka.
Niezawodny przepis, zawsze się udaje. Poleca i życzę Wam smacznego 🙂
Kluski Śląskie
Składniki:
- ok. 1 kg ziemniaków (starych, mączystych)
- ok. 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka soli
- 1 jajko (L)
Steps
1
Done
|
Sposób przygotowania:Ziemniaki obrać, pokroić na jednakowe kawałki. |
2
Done
|
Kiedy ziemniaki są już lekko ciepłe przełożyć je do średniego naczynia (może być miska). |
3
Done
|
W dużym garnku zagotować wodę osolić. |
4
Done
|
Kluski na sicie możemy polać niewielką ilością oleju, żeby się nie sklejały. |
5
Done
|