618
Bardzo szybka, bardzo łatwa i pyszna przekąska na przyjęcie, grilla lub meczowa przegryzka.
Do przygotowania kiełbasek użyłam małych Kornetek, ale można również użyć Frankfurterków jedynie przeciąć je na pół.
Polecam 🙂
Na kawałku ciasta kłaść kiełbaskę, zwijać dwa rogi po przekątnej. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Przepisy na Karnawał

SKŁADNIKI
- 10 kiełbasek typu Frankfurterki, Kornetki,
- parówki lub inne ulubione
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- Ponadto dodatki:
- ketchup
- musztarda
przygotowanie
Piekarnik rozgrzać do 200 st.C. z termoobiegiem.
Kiełbaski ponacinać niezbyt głęboko.
Ciasto podzielić na niewielkie kwadraty.
Na kawałku ciasta kłaść kiełbaskę, zwijać dwa rogi po przekątnej. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok. 10-12 min, lub do ładnego zrumienienia ciasta.
Wyjąć, podawać gorące z dodatkami.
Pyszne na gorąco i na zimno.