• Home
  • Kanapki
  • Kanapki z szynką parmeńską i mozzarellą na ciepło
0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/wofchnid/domains/kuchniadoroty.pl/public_html/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Kanapki z szynką parmeńską i mozzarellą na ciepło

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Kanapki z szynką parmeńską i mozzarellą na ciepło

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Nawet kiedy bardzo brakuje nam czasu na przygotowanie, musimy zjeść coś ciepłego. Oto mój sposób na lunch w biegu.
Polecam 🙂

Kanapki z mozzarellą i szynką parmeńską

Składniki:

  • 3-4 kromki pieczywa (u mnie bułka)
  • 1 mozzarella
  • 5-6 suszonych pomidorów
  • 3-4 plastry szynki parmeńskiej
  • Listki świeżej bazylii, porwane
  • Masło
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory pokroić w paski.
  2. Mozzarellę w grube plastry (6-8 szt.)
  3. Rozgrzać patelnię, może być grillową lub zwykła.
  4. Pieczywo posmarować masłem i położyć na patelni, posmarowaną częścią na dół. Obsmażyć do zrumienienia. Kromki przewrócić na drugą stronę, położyć na każdej po 2 plasterki mozzarelli, suszone pomidory, posolić, oprószyć pieprzem, patelnię przykryć, zmniejszyć płomień i tak smażyć przez 3 min.
  5. Kiedy ser zacznie się topić zdjąć z ognia, na każdej kromce położyć plasterek szynki parmeńskie i posypać porwanymi listkami bazylii. Podawać ciepłe.

Kanapki można skropić octem balsamicznym.

Smacznego!!!

 

(Visited 1 853 times, 1 visits today)

Dorota

previous
Zapiekanka Makaronowa z Sosem Pieczarkowym
Biała Kiełbasa Pieczona
next
Biała Kiełbasa Pieczona w Piwie
previous
Zapiekanka Makaronowa z Sosem Pieczarkowym
Biała Kiełbasa Pieczona
next
Biała Kiełbasa Pieczona w Piwie

4 komentarze Ukryj

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię