Składniki
- 4 (M) Jajkau mnie eco, oznaczenie 0
- 1 średnia szalotka
- 2 duże pieczarkiu mnie brązowe, ale mogą być białe
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżeczka majonezuu mnie Kielecki
- do smaku sól i pieprz
- 1 łyżka oleju
Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Jajka faszerowane pieczarkami i szalotką, pyszne i bardzo łatwe do zrobienia. Kolejny pomysł na wielkanocne śniadanie.
Przyjęłam takie proporcje, że na 1 osobę liczyłam 1 jajko. Moje jaka są średniej wielkości, ekologiczne czyli mają oznaczenie ,,0″
Polecam te inne przepisy na jajka faszerowane 🙂
Steps
1 Done | Składniki na 4 jajka MJajka gotujemy na twardo przez 5 min. Zdejmujemy z ognia i zalewamy bardzo zimną wodą, lub wstawiamy do miski z wodą i lodem. |
2 Done | Pieczarki myjemy. Ścieramy na grubych oczkach tarce do warzyw. |
3 Done | Na średniej patelni rozgrzewamy olej, szalotkę wrzucamy i smażymy na średnim ogniu prze 2-3 min, do zeszklenia. Następnie dodajemy pieczarki, mieszamy, solimy, mieszamy i całość smażymy przez ok 5-6 min. |
4 Done | Żółtka dokładnie rozgniatamy widelcem, dodajemy zimne pieczarki z cebulą, majonez i pieprz, dokładnie mieszamy. |
5 Done |