0 0
Jajka Faszerowane Capresse

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 Jajka u mnie eko, oznaczenie ,,0'', wielkość M
ok. 5-6 suszonych pomidorów
1 kulka sera mozarella
2-3 łyżki grubego szczypiorku drobno posiekanego
sól i pieprz
1 łyżeczka oliwy z suszonych pomidorów

Bookmark this recipe

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Jajka Faszerowane Capresse

  • Easy

Ingredients

Directions

Share

 

Wielkanocne śniadanie, czyli tradycyjne polskie potrawy, ale czasami warto urozmaicić je nowymi smakami. Ja postanowiłam, że na śniadanie zrobię jajka faszerowane z moimi ulubionymi dodatkami czyli mozzarellą i suszonymi pomidorami. Ta propozycja nie jest dal każdego, ale z pewności urozmaici tradycyjnie świąteczny zestaw potraw.

Smacznego o i polecam, wartość próbować nowych smaków 🙂

 

Jajka Faszerowane

(Visited 227 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Jajka gotujemy na twardo przez 5–7 min. Zdejmujemy z ognia i zalewamy bardzo zimną wodą, lub wstawiamy do miski z wodą i lodem.
Ostudzone jajka obieramy ze skorupek.
Kroimy na pół wzdłuż.
Wyjmujemy żółtka, wkładamy do średniej miski, białka odkładamy na talerzyk. Odstawiamy.

2
Done

Mozarellę wyjmujemy z zalewy i wycieramy. Kroimy w drobną kostkę.
Pomidory kroimy w drobną kostkę.
Żółtka powinny być zimne, i je również kroimy w kostkę lub kruszymy na średnie kawałki.
Szczypiorek siekamy drobno.

3
Done

Wszystkie składniki (przyprawy i oliwę również) wkładamy do miseczki i delikatnie mieszamy najlepiej widelcem, żeby żółtka bardzo się nie porozpadały.
Łyżeczką napełniamy białka. Układamy na talerzu. Podajemy posypane szczypiorkiem lub koperkiem.
Smacznego :)

4
Done

Dorota

Jajka Faszerowane Pieczarkami
previous
Jajka Faszerowane Pieczarkami
Mazurek Wielkanocny Tradycyjny
next
Mazurek Wielkanocny z Mlekiem w Proszku
Jajka Faszerowane Pieczarkami
previous
Jajka Faszerowane Pieczarkami
Mazurek Wielkanocny Tradycyjny
next
Mazurek Wielkanocny z Mlekiem w Proszku

Add Your Comment