Składniki
- 4 Jajkau mnie eko, oznaczenie ,,0'', wielkość M
- ok. 5-6 suszonych pomidorów
- 1 kulka sera mozarella
- 2-3 łyżki grubego szczypiorkudrobno posiekanego
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka oliwy z suszonych pomidorów
Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Wielkanocne śniadanie, czyli tradycyjne polskie potrawy, ale czasami warto urozmaicić je nowymi smakami. Ja postanowiłam, że na śniadanie zrobię jajka faszerowane z moimi ulubionymi dodatkami czyli mozzarellą i suszonymi pomidorami. Ta propozycja nie jest dal każdego, ale z pewności urozmaici tradycyjnie świąteczny zestaw potraw.
Smacznego o i polecam, wartość próbować nowych smaków 🙂
Steps
1 Done | Jajka gotujemy na twardo przez 5–7 min. Zdejmujemy z ognia i zalewamy bardzo zimną wodą, lub wstawiamy do miski z wodą i lodem. |
2 Done | Mozarellę wyjmujemy z zalewy i wycieramy. Kroimy w drobną kostkę. |
3 Done | Wszystkie składniki (przyprawy i oliwę również) wkładamy do miseczki i delikatnie mieszamy najlepiej widelcem, żeby żółtka bardzo się nie porozpadały. |
4 Done |