Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Kurczak który najbardziej smakuje dzieciom. Ma chrupiącą skórkę i delikatny i bardzo soczysty środek, doskonale nadaje się na obiad.
Można podawać na ciepło, ale i na zimno, np. jako dodatek do sałat, które zabierzemy do pracy i zjemy na lunch.
Do przygotowania kurczaka użyłam najpopularniejszych płatków kukurydzianych, taki samych jakie dzieciaki jedzą na śniadanie z mlekiem.
Przepis jest niezwykle prosty i szybki, a kurczak którego otrzymamy jest aromatyczny i pyszny.
Bardzo polecam 🙂
Przepisy na KURCZAKA
Faszerowane Piersi z Kurczaka w Chrupiącej Skórce
Składniki:
-
3 piersi z kurczaka bez polędwiczek
-
60 g miękkiego masła
-
1/2 dużego pęczka natki pietruszki
-
3 1/2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu
-
ok. 150 g płatków kukurydzianych pełnoziarnistych
-
1 jajko (L)
Zapraszam na Kuchnia Doroty TV
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Natkę pietruszki umyć, drobno posiekać. Masło włożyć do miski, wsypać posiekaną natkę, dodać 1/2 łyżeczki soli, dokładnie wymieszać. Masę maślaną włożyć do rękawa cukierniczego lub mocnej strunowej torebki foliowej. Odciąć róg, tak aby powstał spory otwór, przez który łatwo będzie przecisnąć masło. |
3
Done
|
|
4
Done
|
Jeden komentarz Ukryj
Jak słonecznie wyglądają 🙂 Pewnie przepyszne 🙂