Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Pyszne i łatwe domowe Paluszki Rybne w delikatnej, chrupiącej panierce.
Doskonały pomysł na rodzinny obiad, bo paluszki lubią nie tylko dzieci.
Zobaczcie jak przygotować paluszki krok po kroku, a następnie jak je zamrozić. Paluszki można podawać z ryżem, ziemniakami puree lub domowymi frytkami,
w każdej wersji są pyszne i niezwykle łatwe do przygotowania. Poradzi sobie z tym daniem każdy, nawet kucharz, który stawia pierwsze kroki w kuchni.
Domowe Paluszki Rybne
Składniki:
ok. 500 g filetów z dorsza (bez skóry)
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka bułki tartej
1 jajko
olej do smażenia
1 łyżeczka masła
Więcej przepisów na dania z ryb znajdziecie tutaj:
Steps
1 Done | Sposób przygotowania: |
2 Done | |
3 Done | |
4 Done | |
5 Done | Mrożenie domowych paluszków rybnych:Obtoczone w mące, jajku i bułce kawałki ryby, wkładamy do plastikowych pojemników, przykrywamy i wkładamy do zamrażarki. |