Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Pyszne i łatwe domowe Paluszki Rybne w delikatnej, chrupiącej panierce.
Doskonały pomysł na rodzinny obiad, bo paluszki lubią nie tylko dzieci.
Zobaczcie jak przygotować paluszki krok po kroku, a następnie jak je zamrozić. Paluszki można podawać z ryżem, ziemniakami puree lub domowymi frytkami,
w każdej wersji są pyszne i niezwykle łatwe do przygotowania. Poradzi sobie z tym daniem każdy, nawet kucharz, który stawia pierwsze kroki w kuchni.
Domowe Paluszki Rybne
Składniki:
-
ok. 500 g filetów z dorsza (bez skóry)
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu
-
1 łyżeczka słodkiej papryki
-
1 szklanka mąki pszennej
-
1 szklanka bułki tartej
-
1 jajko
-
olej do smażenia
-
1 łyżeczka masła
Więcej przepisów na dania z ryb znajdziecie tutaj:
Steps
1
Done
|
Sposób przygotowania: |
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
Mrożenie domowych paluszków rybnych:Obtoczone w mące, jajku i bułce kawałki ryby, wkładamy do plastikowych pojemników, przykrywamy i wkładamy do zamrażarki. |