0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/wofchnid/domains/kuchniadoroty.pl/public_html/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Cytrynówka – Domowy Likier Cytrynowy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Cytrynówka – Domowy Likier Cytrynowy

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Pyszna domowa Cytrynówka.

Przepis dostałam od mojej koleżanki Kingi, która robi ją od lat i dzięki jej doświadczeniu likier jest naprawdę przepyszny.
Polecam przygotowanie Cytrynówki jako gwiazdkowego prezentu, ja sama mam patki plan.

Smacznego 🙂

 

Cytrynówka Przepis

Cytrynówka – Domowy Likier

Składniki:

  • 500 ml spirytusu
  • 300 ml płynnego miodu
  •  500 ml soku z cytryny
  • 300 ml przegotowanej wystudzonej wody
  • 2 łyżki cukru
(Visited 870 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Sposób przygotowania:

Umyć dokładnie cytryny, następnie wycisnąć z nich sok.
Sok przecedzić przez sitko.

2
Done

Miód wymieszać dokładnie z wodą. Następnie wymieszać z sokiem z cytryny.
W 100 ml wody rozpuść 2 łyżki cukru, dolać do soku.
Na koniec wlać spirytus, dokładanie wymieszać. 
Można dodać kilka kawałków skórki z cytryny, ale należy wyjąć je maksymalnie po 24 godzinach.

3
Done

Naczynie z cytrynówką przykryć i wstawić w chłodne i ciemne miejsce.
Po ok. 2 tyg. cytrynówka jest gotowa.
teraz likier przelewamy do butelek, które szczelnie zamykamy. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

4
Done

Podczas odstawienia nalewki, jej składniki mogą się od siebie oddzielać. Wtedy należy delikatnie potrząsnąć butelką.
Dodatkowo co dwa dni, należy mieszać cytrynówkę.

Dorota

previous
Ciasto Czekoladowo Mandarynkowe
Polędwica Wieprzowa
next
Polędwica Wieprzowa Pieczona w Cieście Francuskim
previous
Ciasto Czekoladowo Mandarynkowe
Polędwica Wieprzowa
next
Polędwica Wieprzowa Pieczona w Cieście Francuskim

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię