Jak to zrobiłam, krok po kroku:

[/mp_
[/mp_span] [/mp_row]
Ciastka z masłem orzechowym
- 1 szklanka masła orzechowego (z kawałkami orzechów)
- 1 jajko (L)
- 1 szklanka cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej (płaska)
Sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrzać do 175 st.C.
Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.
W średniej misce umieścić wszystkie składniki, dokładnie wymieszać (najlepiej przy pomocy łopatki kuchennej). Wilgotnymi rękami formować z ciasta kulki wielkości piłeczki pingpongowej, lekko spłaszczyć, układać na blasze w sporych odstępach.
Piec w gorącym piekarniku ok. 12-15 min, do chwili kiedy ciasta zaczną się lekko rumienić.
Wyjąć i pozostawić na blasze na kilka minut aby lekko przestygły, następnie przenosić kuchenną łopatką na kratę, zostawić do całkowitego wystygnięcia.
Zimne ciasta (jeśli nie zostaną natychmiast zjedzone) można przechowywać do 2 dni w szczelnym pojemniku.
Smacznego.
3 komentarze Ukryj
idealne! na pewno muszą być pyszne 🙂
Czy tu nie ma mąki ?????
Nie ma, ciastka sa bez maki