0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/wofchnid/domains/kuchniadoroty.pl/public_html/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Ciastka Francuskie z Serem i Truskawkami – film jak je zrobić

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Ciastka Francuskie z Serem i Truskawkami – film jak je zrobić

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Przepis na bardzo łatwe do zrobienia ciasta francuskie z kremowym serem i truskawkami. Zobaczcie film jak łatwo i szybko zrobić ten pyszny, letni deser.

Doskonały pomysł dla wszystkich, którzy stawiają pierwsze kroki w kuchni, a chcą zabłysnąć. Te ciastka zawsze się udają, pięknie wyglądają i są naprawdę pyszne.
Dla mnie najsmaczniejsze są lekko ciepłe, kruche i delikatne. Ciastka przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem lub polukrować w każdej wersji są doskonałe.

Polecam do kawy lub ze szklanką mleka 🙂

 

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_image id=”15723″ size=”full” link_type=”custom_url” link=”#” target=”false” align=”left” margin=”none,25,none,none”]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_row_inner]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_text]

Ciastka Francuskie z Serem i Truskawkami

Składaniki:
  • 300 g gotowego ciasta francuskiego
  • 300 g serka śmietankowego (u mnie Piątnicy)
  • 2,5 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej lub łyżeczka cukru wanilinowego
  • ok. 200 g truskawek
  • cukier puder do oprószenia ciastek

Sposób przygotowania ciastek:

Ser, cukier puder i wanilię umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Odstawić.
Truskawki umyć, oczyścić.

Ciasto francuskie jeśli jest mrożone rozmrozić. Pokroić na kwadraty ok. 10 x 10 cm. Ciasto nacinać tak jak pokazano na filmie. Najlepiej złożyć na pół, aby powstał trójkąt, ponacinać brzegi, rozłożyć aby znowu powstał kwadrat. Ponacinane brzegi zagiąć do środka. Układać na cieście porcję serka
i truskawkę.

Piekarnik rozgrzać do 200 st.C. z termoobiegiem.
Piec ciastka 13 -16 min do zrumienienia.

Lekko przestudzić i oprószyć cukrem pudrem. Podawał lekko ciepłe lub całkowicie wystudzone.

Smacznego 🙂

[/mp_text]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[mp_row_inner]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_image_slider ids=”15724,15725,15726″ animation=”fade” smooth_height=”false” slideshow=”true” slideshow_speed=”3″ animation_speed=”600″ control_nav=”true” margin=”20,none,none,none”]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[/mp_span]

[/mp_row]

(Visited 2 260 times, 1 visits today)

Dorota

previous
Pleśniak
Owsianka Zdrowe Śniadanie
next
Owsianka z owocami
previous
Pleśniak
Owsianka Zdrowe Śniadanie
next
Owsianka z owocami

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię