Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Błyskawiczne i niezwykle łatwe do zrobienia Ciasteczka Bananowo-Kokosowe.
Doskonałe dla wegan, wegetarian i dzieci, którym nie chcemy podawać cukru, a jednak lubimy, aby dostawały do jedzenia zdrowe przekąski.
Ciasteczka są wilgotne, mają lekki smak kokosa, ale nie jest on tak intensywny jak w klasycznych kokosankach.
Ciastka są sycące, więc nadają się na przekąskę w czasie spaceru.
Polewam je roztopioną czekoladą i posypuję siekanymi migdałami, ale można zrezygnować z tych dodatków.
Nie są bardzo słodkie, jednak to zdecydowanie ciastka, bo słodyczy nadają im bardzo dojrzałe banany.
Polecam i życzę Wam zdrowego smacznego 😃
Wegańskie Ciastka Bananowo-Kokosowe
Składniki:
100 g wiórków kokosowych
2 banany bardzo dojrzałe (ok. 300 g.)
60 g drobno posiekanych orzechów włoskich lub migdałów
ok. 70 g gorzkiej czekolady lub deserowej
ok. 1/4 szklanki mleka (migdałowego, ryżowego, itp.)
ok. 2 łyżek posiekanych migdałów (do ozdobienia ciastek)
Steps
1 Done | Piekarnik rozgrzewam do 180 st.C. z termoobiegiem |
2 Done | Ciastka piekę ok. 15-18 min, do zrumienienia boków |
3 Done |