Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Błyskawiczne i niezwykle łatwe do zrobienia Ciasteczka Bananowo-Kokosowe.
Doskonałe dla wegan, wegetarian i dzieci, którym nie chcemy podawać cukru, a jednak lubimy, aby dostawały do jedzenia zdrowe przekąski.
Ciasteczka są wilgotne, mają lekki smak kokosa, ale nie jest on tak intensywny jak w klasycznych kokosankach.
Ciastka są sycące, więc nadają się na przekąskę w czasie spaceru.
Polewam je roztopioną czekoladą i posypuję siekanymi migdałami, ale można zrezygnować z tych dodatków.
Nie są bardzo słodkie, jednak to zdecydowanie ciastka, bo słodyczy nadają im bardzo dojrzałe banany.
Polecam i życzę Wam zdrowego smacznego 😃
Wegańskie Ciastka Bananowo-Kokosowe
Składniki:
-
100 g wiórków kokosowych
-
2 banany bardzo dojrzałe (ok. 300 g.)
-
60 g drobno posiekanych orzechów włoskich lub migdałów
-
ok. 70 g gorzkiej czekolady lub deserowej
-
ok. 1/4 szklanki mleka (migdałowego, ryżowego, itp.)
-
ok. 2 łyżek posiekanych migdałów (do ozdobienia ciastek)
Steps
1
Done
|
Piekarnik rozgrzewam do 180 st.C. z termoobiegiem |
2
Done
|
Ciastka piekę ok. 15-18 min, do zrumienienia boków |
3
Done
|