Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Ciastka Maślane albo melting moments cookies, bo rozpływają się w ustach. Moje z okazji zbliżających się Walentynek są bardzo intensywnie czerwone, ale oczywiście można zrezygnować z barwnika i wtedy ciasteczka będą białe.
Mają bardzo intensywnie maślany smak. Polecam 🙂
Mąki połączyć, wymieszać. Odstawić. Masło i cukier zmiksować na puszystą masę (ok. 3 min). Dodać zapach waniliowy i barwnik spożywczy dokładnie wymieszać, aby masa nabrała jednolitej barwy. Do masy maślanej wsypać mąki i na wolnych obrotach miksera mieszać do całkowitego połączenia. Powstanie bardzo gęste ciasto. Schłodzić ciasto w lodówce przez ok. 30 min. Piekarnik rozgrzać do 175 st.C. Rękami formować z ciasta niewielkie kulki i układać na blasze wyłożonej wyłożonej papierem Piec w gorącym piekarniku 10 -13 min. Studzić na blasze przez 5 min a następnie przenieść Zimne ciastka posypać cukrem pudrem. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 4 dni. Smacznego.Czerwone Ciasteczka Maślane
Składniki:
Sposób przygotowania:
do pieczenia. Między kulkami pozostawić odstępy.
na kuchenną kratkę.