0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/wofchnid/domains/kuchniadoroty.pl/public_html/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Camembert Pieczony z Bakaliami i Miodem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Camembert Pieczony z Bakaliami i Miodem

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Cztery Kobiety, wieczór, siarczysty mróz za oknem, las i rozmowy. Tak spędziłam cudowny babski wieczór u Magdy. Poruszyłyśmy tematy od politycznych po zachowania zwierząt i dzieci, literaturę, gotowanie, naukę, pracę i chyba każdy inny. Oczywiście nie zapomniałyśmy o mężczyznach:)))

Każda z nas miała zdanie na każdy temat, przykłady z życia przyjaciół, rodziny i znajomych. Jadłyśmy pyszności, piłyśmy i rozmawiałyśmy, rozmawiałyśmy, rozmawiałyśmy.

Po dwóch tygodniach fieri spędzonych głównie w towarzystwie mojego ukochanego dziecka, poczułam się jak nowo narodzona 🙂

Pieczony camembert był jedną z przekąsek, brakuje mu tylko kieliszka czerwonego wina.

Spróbujcie, gorąco polecam!!!

 ser-pieczony

Pieczony camembert z bakaliami i miodem

Składniki na camembert z bakaliami:

  • 1 opakowanie sera camembert (naturalny)
  • 1 garść migdałów
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 garść żółtych rodzynek i suszonej żurawiny
  • płatki migdałowe
  • 2 łyżki miodu naturalnego

Sposób przygotowania pieczonego camemberta:

Papier do pieczenia kładziemy na kawałku foli aluminiowej, całość powinna być wystarczająco duża aby dokładnie opakować przygotowany ser.

Okrągły camembert kroimy poziomo na dwie połowy. Na jednej kładziemy 3/4 posiekanych dość grubo bakalii, przykrywamy drugą połową i na wierzch kładziemy pozostałe owoce.

Ser układamy na przygotowanym papierze i foli, zawijamy całość w *węzełek i wstawiamy do gorącego piekarnika (180 oC) na 15 min.

Po upływie tego czasu ser wyjmujemy z piekarnika i układamy na drewnianej desce, rozpakowujemy, pozostawiamy ser na papierze.

Polewamy miodem i od razu podajemy.

Świetnie smakuje ze świeżą bagietką i kieliszkiem czerwonego wina.

Smacznego!

 ser-pieczony-z-bakaliami
*Węzełek
(Visited 669 times, 1 visits today)

Dorota

Kurczak Duszony
previous
Kurczak Duszony – szybki i łatwy
kanapka z Jajecznicą i Łososiem
next
Kanapka Śniadaniowa Błyskawiczna
Kurczak Duszony
previous
Kurczak Duszony – szybki i łatwy
kanapka z Jajecznicą i Łososiem
next
Kanapka Śniadaniowa Błyskawiczna

11 komentarzy Ukryj

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię