Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Buraczki w sosie z octem balsamico, czyli pyszny i szybki sposób na obiadową jarzynkę. Buraki można ugotować lub upiec dzień przed przygotowaniem jarzynki.
Ja te buraczki podaję również jako dodatek do koziego sera na grzankach, jest naprawdę pyszne.
Polecam 🙂
Buraczki z Octem Balsamico
Składniki:
- 4 średnie buraczki czerwone
na sos balsamico:
- 5 łyżek octu balsamico
- 2 czubate łyżeczki miodu
- 1 łyżka masła
- sól
- natka pietruszki
Steps
1
Done
|
Sposób przygotowaniaBuraki umyć, ugotować w osolonej wodzie i ze skórą do miękkości. |
2
Done
|
Przygotowanie sosu balsamicoW średnim garnku lub na patelni rozpuścić masło, miód i ocet, podgrzać i gotować na średnim ogniu, do chwili kiedy sos lekko zgęstnieje, ok. 4-5 min. |
3
Done
|
|
4
Done
|