Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Biała Kiełbasa w cieście francuskim, przepyszna, wyjątkowy przepis na wielkanocny stół.
Danie jest delikatne, lekkie i naprawdę bardzo smaczne. Jeśli zastanawiacie się co oryginalnego podać w święta to zdecydowanie polecam tę kiełbaskę w cieście.
Kiełbasa
Użyłam kiełbasy parzonej z której prze zawinięciem jej w ciasto zdjęłam skórkę.
Każdy kawałek przecięłam na pół, ale można również owinąć ciastem francuskim całą kiełbasę, bez krojenia.
Ciasto
Używam świeżego ciasta kupnego, można jednak użyć również ciasta mrożonego.
Mrożone ciasto francuskie przed użyciem należy rozmrozić.
Dodatki
Kiełbaski w cieście podaję z dodatkiem chrzanu wymieszanego ze śmietaną u mnie 18%, oraz francuskiej, gruboziarnistej musztardy.
Gorąco polecam i życzę Wam smacznego 😀
Biała Kiełbasa w Cieście Francuskim
Składniki:
-
3 kawałki białej parzonej kiełbasy
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (400 g)
-
2 średnie cebule
-
1 ząbek czosnku
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
1 liść laurowy
-
1 jajko + 1 łyżka wody
Przepisy na WIELKANOC
🌿🌿🌿
Steps
1
Done
|
Sposób przygotowania: |
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
Piekarnik rozgrzewam do 200 st.C. z termoobiegiemKiełbaski w cieście układam w żaroodpornym naczyniu (na dno wlałam ok. 1 łyżki oleju), lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiam do piekarnika i piekę ok. 25-30 min, lub do ładnego zrumienienia. Wyjmuję i od razu podaję na stół z dodatkiem chrzanu ze śmietaną i francuskiej musztardy. Smacznego 😀 |
5
Done
|