0 0
Biała Kiełbasa w Cieście Francuskim – film

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Biała Kiełbasa w Cieście Francuskim – film

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Biała Kiełbasa w cieście francuskim, przepyszna, wyjątkowy przepis na wielkanocny stół.

Danie jest delikatne, lekkie i naprawdę bardzo smaczne. Jeśli zastanawiacie się co  oryginalnego podać w święta to zdecydowanie polecam tę kiełbaskę w cieście.

Kiełbasa

Użyłam kiełbasy parzonej z której prze zawinięciem jej w ciasto zdjęłam skórkę.
Każdy kawałek przecięłam na pół, ale można również owinąć ciastem francuskim całą kiełbasę, bez krojenia.

 

Ciasto

Używam świeżego ciasta kupnego, można jednak użyć również ciasta mrożonego.
Mrożone ciasto francuskie przed użyciem należy rozmrozić.

 

Dodatki

Kiełbaski w cieście podaję z dodatkiem chrzanu wymieszanego ze śmietaną u mnie 18%, oraz francuskiej, gruboziarnistej musztardy.

 

Gorąco polecam i życzę Wam smacznego 😀

 

 

 

 

Biała Kiełbasa w Cieście Francuskim

Składniki:

  • 3 kawałki białej parzonej kiełbasy

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (400 g)

  • 2 średnie cebule

  • 1 ząbek czosnku

  • 2 ziarna ziela angielskiego

  • 1 liść laurowy

  • 1 jajko + 1 łyżka wody

 

Przepisy na WIELKANOC 
🌿🌿🌿

 

 

 

(Visited 1 937 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Sposób przygotowania:

Cebulę kroję na cienkie półplasterki.
Z kiełbasy zdejmuję skórkę, przekrawam ją na pół wzdłuż.

2
Done

Na patelni rozgrzewam olej, ok. 2-3 łyżek.
Cebulę wrzucam na patelnię, dodaję przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Smażę na średnim ogniu pod przykryciem przez ok. 10 min.
Często mieszam, aby się nie przypaliła.

Zdejmuję z ognia i odstawiam do przestygnięcia.

3
Done

Ciasto rozwijam. Dzielę na 6 kwadratów.

Na każdym kawałku ciasta kładę najpierw łyżkę cebuli, a na niej połówkę kiełbasy, zawijam w kopertę.
kiełbasę i cebulę kładę po skosie, i zwijam.

Najpierw ciasto smaruję jajkiem wymieszanym z wodę, a następnie zwijam boki, powstanie coś w rodzaju ,,koperty".

4
Done

Piekarnik rozgrzewam do 200 st.C. z termoobiegiem

Kiełbaski w cieście układam w żaroodpornym naczyniu (na dno wlałam ok. 1 łyżki oleju), lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Wstawiam do piekarnika i piekę ok. 25-30 min, lub do ładnego zrumienienia.

Wyjmuję i od razu podaję na stół z dodatkiem chrzanu ze śmietaną i francuskiej musztardy.

Smacznego 😀

5
Done

Dorota

Kurczak Faszerowany
previous
Faszerowane Roladki z Piersi Kurczaka
next
Mazurek Kawowy Tiramisu
Kurczak Faszerowany
previous
Faszerowane Roladki z Piersi Kurczaka
next
Mazurek Kawowy Tiramisu

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »