Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Przepis na Polską Białą Kiełbasę w sosie Chrzanowo-Musztardowym, czyli klasyk wielkanocny.
Moim zdaniem kiełbasa jest przepyszna, pasuje nie tylko na wielkanocny stół, ale i na codzienny obiad.
Przygotowując sos, kierujcie się swoim gustem, do dyspozycji jest spora ilość bulionu, więc z łatwością można przygotować tak gęsty sos jak lubicie.
Biała Kiełbasa po Polsku
-
1 kg. białej kiełbasy surowej
-
0,5 l. bulionu
-
2 listki laurowe
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
2 łyżeczki mąki
-
1 łyżka masła
-
0,5 łyżeczki soli
-
0,5 łyżeczki pieprzu
-
2 łyżki chrzanu
-
1,5 łyżka musztardy Sarepskiej
Steps
1
Done
|
W garnku zagotować bulion z dodatkiem przypraw (listek laurowy, ziele angielskie). |
2
Done
|
Cebulę pokroić w drobną kostkę. |
3
Done
|
Sos zmiksować, albo na bardzo gładki, ale można również zostać grudki cebuli. |
4
Done
|