Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Przepis na Polską Białą Kiełbasę w sosie Chrzanowo-Musztardowym, czyli klasyk wielkanocny.
Moim zdaniem kiełbasa jest przepyszna, pasuje nie tylko na wielkanocny stół, ale i na codzienny obiad.
Przygotowując sos, kierujcie się swoim gustem, do dyspozycji jest spora ilość bulionu, więc z łatwością można przygotować tak gęsty sos jak lubicie.
Biała Kiełbasa po Polsku
1 kg. białej kiełbasy surowej
0,5 l. bulionu
2 listki laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
2 łyżeczki mąki
1 łyżka masła
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki pieprzu
2 łyżki chrzanu
1,5 łyżka musztardy Sarepskiej
Steps
1 Done | W garnku zagotować bulion z dodatkiem przypraw (listek laurowy, ziele angielskie). |
2 Done | Cebulę pokroić w drobną kostkę. |
3 Done | Sos zmiksować, albo na bardzo gładki, ale można również zostać grudki cebuli. |
4 Done |