0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/wofchnid/domains/kuchniadoroty.pl/public_html/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Bezowe Serca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Bezowe Serca

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Duże, różowe, Bezowe Serca. Podarunek na Walentynki dla wszystkich łasuchów. Nie wyobrażam sobie świętowania Walentynek bez bezy.

Zrobienie ich to czysta przyjemność.

Polecam 🙂

 

Beza Przepis

 

Bezowe Serca

Składniki:

  • 2 białka jajek (L)
  • 1 szklanka cukru pudru 
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • barwnik spożywczy w żelu (płyn ani proszek się nie nadają) 
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Białka z solą ubić na pianę, Kiedy jest już dość sztywna wsypać cukier puder i ponownie miksować na wysokich obrotach przez ok. 5 min.

Kiedy piana jest już bardzo sztywna wlać sok z cytryny i kilka kropli barwnika spożywczego w żelu, zmiksować krótko.

Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego z gwiazdkową, dużą tylką (1,2 cm).

Bezy wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, kształt taki jaki lubimy u mnie, duże serca.

Wstawić bezy do piekarnika nagrzanego do 100 st. z termoobiegiem na 2 godz.
Gotowe  bezy studzić w uchylonym piekarniku. Zimne wyjąć.

Smacznego 🙂

  • Bezowe Ciastka
  • Beza
  • Bezowe Serca
(Visited 630 times, 1 visits today)

Dorota

previous
Ciasto Czekoladowe z Musli – pyszne
Roladki z Kurczaka
next
Roladki z Kurczaka z Serem i Suszonymi Pomidorami
previous
Ciasto Czekoladowe z Musli – pyszne
Roladki z Kurczaka
next
Roladki z Kurczaka z Serem i Suszonymi Pomidorami

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię